Oyun Rehberleri
Hoşgeldiniz...
Destiny 2 Detaylı Rehber; Sınıflar, Alt Sınıflar, Silahlar, Exotic Eşyalar, Zırhlar, Başlıklar, Aktiviteler, Sparrow
0

Destiny 2’de bulunan sınıflar ve alt sınıflar, silahlar, exotic eşyalar, zırhlar, başlıklar, sparrow ve oyuniçi aktivitelerle ile ilgili tüm rehberleri tek başlık altında ve tüm detaylarıyla inceledik.

İçindekiler

Rehberimizden Destiny 2’ye yeni başlayanların yanı sıra diğer tüm oyuncuların da yararlanması amacıyla tüm Destiny 2 oyun karakterlerine, taktik ve ipuçlarından alt sınıfların nasıl açılacağına kadar tüm ayrıntılara yer vermeye çalıştık.

İlk olarak detaylı sınıf ve alt sınıf rehberleriniz karşınızda olacak. Biraz daha aşağıda ise silahlar, zırhlar, exoticler ve sparrow hakkında rehberlerimiz sizleri bölümler halinde karşılayacak. Ayrıca Destiny 2 ipuçlarını da bölümler halinde paylaşacağız.

Destiny 2, ilk oyunun olduğu kadar anlaşılması zor bir şekilde sonunda bizler ile buluştu. Yine de merak etmeyin, ihtiyacınız olan her şeyi sizler için hazırladık. Destiny 2 rehberimizdeki bölümlere yan menüden de hızlıca ulaşabilirsiniz.

İncelemek isterseniz Destiny 2 Oyun İncelemesi ve [PC] Sistem Gereksinimleri ile serinin ilk oyunu Destiny PlayStation 4 İnceleme yazılarımıza bağlantılardan ulaşabilirsiniz. Dilerseniz hemen sınıflar ve alt sınıflar rehberimize geçelim.

Destiny 2 Sınıflar ve Alt Sınıflar Rehberi:

Hunter, Warlock ve Titan olmak üzere üç orijinal ana sınıf da Destiny 2 ile birlikte geri dönüyor. Bu üç ana sınıfın her biri açtıktan sonra istediğiniz gibi seçebileceğiniz üç farklı alt sınıfa sahip. Üç ana sınıf ve bunların yetenek ağaçları da neredeyse tamamen yenilenmiş durumda. Her üç sınıfta artık alt sınıflara dağılmış bir şekilde, iki farklı seçenek sunan tek bir sınıf yeteneği kullanıyor.

  • Warlocklar bir yarık ortaya çıkararak sürekli olarak dostlarını güçlendirebilir veya iyileştirebilirler.
  • Titanlar yerleştirdikleri Bariyerler ile tam bir koruma veya stratejik siper oluşturabilirler
  • Hunterlar yaptıkları Kaçınma hareketleri ile şarjörlerini doldurabilir veya enerjilerini yenileyebilirler.

Bu üç sınıf yeteneğinin yanı sıra, her bir Destiny 2 sınıfı kendi zıplama yeteneğine sahip. Her bir dokuz alt sınıfta ise özel süper yetenek, el bombası seçimleri ve pasif yükseltme ağaçları bulunuyor. Açtıktan sonra yeteneklerinizi buradan istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz.

Destiny 2’de her sınıf için üç olmak üzere toplamda dokuz alt sınıf bulunuyor. Bu sayıya Destiny 2 ile birlikte eklenen üç alt sınıfın yanı sıra, eski oyundan taşınan altı alt sınıfın toplanması ile birlikte ulaşılıyor.

Destiny 2’deki yeni Hunter alt sınıfının adı Arkstriker. Bu alt sınıfın süper yeteneği bir Arc sopası ortaya çıkarıyor. Yeni Warlock alt sınıfının adı ise Dawnblade. Süper yeteneği Solar bir kılıç ortaya çıkarıyor. Yeni Titan alt sınıfının adı Sentinel. Süper yeteneği bir Void kalkanı ortaya çıkarıyor.

Hangi sınıfı seçeceğiniz sorunu ortaya çıktığında ise, bu konuda sizlere yardımcı olması için hazırladığımız rehberimize göz atabilirsiniz. Alt sınıflar için ise, tüm Destiny 2 alt sınıflarını nasıl açacağınızı anlattığımız rehberimiz uygun olacaktır. Hazır alt sınıflardan bahsetmişken, okumaya devam edin…

Her bir Destiny 2 alt sınıfı için sizlere detaylı rehberler hazırladık. Bu rehberler her bir yetenek ve pasif yeteneği açıklamalarıyla listeliyor. Bu sayede kendi yolunuzu seçebilir ve planlamalarınızı yapabilirsiniz.

Bu rehberlerde mümkün olduğunda video içerikleri kullanmaya çalıştık, bu sayede oyun içerisinde neler yapabileceğiniz hakkında çok daha net bilgi sahibi olabilirsiniz.

Destiny 2: İkinci ve Üçüncü Alt Sınıfları Nasıl Açabilirsiniz?

Destiny 2’ye adımınızı attığınızda yalnızca bir alt sınıf ile oynamaya başlıyorsunuz. Eğer tam bir deneyim yaşamak istiyorsanız, sınıfınızın diğer alt sınıflarını da açmanız gerekiyor. İşte bu bölümde Destiny 2’deki üç alt sınıfın üçünü de nasıl açabileceğinizi anlatıyoruz.

Destiny 2 sizlere üç alt sınıf ile oynama imkanı sunuyor, peki bu Destiny 2’deki alt sınıfları nasıl açacaksınız? İlk Destiny oyununun aksine, yalnızca deneyim puanı kazanarak alt sınıfları açamıyorsunuz. The Taken King’de olduğu gibi, Destiny 2 sizlere yeni yeteneklerinizi kazanabileceğiniz ve deneyebileceğiniz küçük bir görev veriyor.

Bir süre boyunca Destiny 2 tarafından sunulan başlangıç alt sınıfları ile sınırlı kalsanız da rehberimizin bu bölümünde en kısa sürede Destiny 2’deki diğer sınıfları da nasıl açacağınızı öğreneceksiniz.

Bir Alt Sınıf Yadigarı Bulmak:

Homecoming, yani açılış görevini tamamladıktan sonra senaryo moduna tam olarak başlangıç yapacaksınız. Bu noktada yalnızca yeni Destiny 2 Arcstrider, Sentinel veya Dawnblade’i kullanabiliyor oluyorsunuz.

Destiny 2’de ikinci ve üçüncü alt sınıfları açabilmek için, önce bir Alt Sınıf Yadigarı bulmanız gerekiyor. Örneğin Yarılmış Ok, Hunter sınıfının Nightstalker alt sınıfını açabilmek için bulması gereken yadigar.

Şimdilik bir Alt Sınıf Yadigarı’nı neyin tetiklediğini bilmiyoruz, ancak elimizde olan bilgi oyuncular hikayede ilerledikçe sandıklardan düştüğü.

Örnek vermek gerekirse bizler ilk Alt Sınıf Yadigarımızı Nessus’da, ikincisini ise Io’da bulmayı başardık. Bütün bunlar seviye 20 olmadan veya senaryoyu bitirmeden gerçekleşti.

Çıkış sürümünde ise ilk Alt Sınıf Yadigarımızı bir Lost Sector sandığında seviye 9 iken bulmayı başardık. Diğer oyuncuların ifadelerine göre diğer pek çok etkinlikte de Destiny 2 Alt Sınıf Yadigarı bulmak mümkün.

Eğer seviye 10 veya 15’e gelmenize rağmen hiçbir Alt Sınıf Yadigarı bulamadıysanız, biraz açık dünya etkinliklerine katılmanızı öneriyoruz. Sonuçta onlar ile daha fazla ganimet bulacak ve Alt Sınıf Yadigarına denk gelme şansınızı artıracaksınız. Nerede oynadığınızın ise pek bir önem arz etmediğini düşünüyoruz.

Alt Sınıf Yadigarını Etkinleştirmek:

Destiny 2 envanterinize bir Alt Sınıf Yadigarı geldiği anda, nasıl açacağınızı gösteren detaylar Milestones sayfanızda belirecektir.

Her bir Destiny 2 Alt Sınıf Yadigarı, belirli sayıdaki belirli aktiviteler tamamlanarak yüklenmelidir. Mesela Warlock Stormcaller için Alt Sınıf Yadigarı %100 yüke ulaşana kadar herkese açık etkinliklere katılmanız gerekiyor.

Destiny 2’deki Milestone ekranını kontrol ederek veya Alt Sınıf Yadigarının kendisine bakarak ne yapmanız gerektiğini rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

Shard of the Traveller’a Dönüş:

Destiny 2 Alt Sınıf Yadigarınız tamamen yüklendiğinde, European Dead Zone’da yeni bir görev belirdiğini fark edeceksiniz.

Bu görevin başında European Dead Zone’da Shard of the Traveller’a ulaşmak için dolaşmaya başlayacaksınız. Yolunuz üzerinde yeni alt sınıfınız ile ilgili diyaloglar dinleyebilir ve yazılara göz atabilirsiniz.

Destiny 2’de Shard of the Traveller’a ulaştığınızda düşman dalgaları size saldırmaya başlayacak. Tabii ki yeni alt sınıfınızı kullanabiliyor olacaksınız, Süper yeteneğinizi de anında kullanabilirsiniz.

Çok fazla düşman dalgası üstünüze gelecek olsa da Işık sütunlarının üstüne gelerek süper yeteneğinizi doldurabilirsiniz. Bunun yanı sıra Süper yeteneğiniz periyodik olarak da kendi kendini dolduracak. Bu sırada yeni alt sınıfınızın bütün özelliklerini denemeyi ihmal etmeyin.

Bütün düşman dalgalarını alt ettiğinizde, görev sona erecek. Bundan sonra yeni alt sınıfınızı kullanabilir ve yeteneklerinde ilerleme kaydetmeye başlayabilirsiniz. Tebrikler!

Hemen aşağıda Arekkz tarafından hazırlanmış video, bu konuda görsel bir anlatım yapıyor. Üstelik Nightstalker alt sınıfına bir bakış atma imkanı da tanıyor.

Hunter Nightstalker Alt Sınıf Rehberi:

Destiny 2 ile birlikte oyunculara sunulacak olan Nightstalker yenilikler ve değişiklikler ile geliyor. Rehberimizin bu bölümünde Destiny 2 Hunter Nightstalker alt sınıfının bütün yetenek ve becerilerini sizlere anlatacağız.

İlk oyunda da gördüğümüz alt sınıflardan birisi olan Nightstalker, Destiny 2 ile birlikte geri dönüyor. Bungie her ne kadar bu konuda açıklama yapmamayı tercih etse de her bir sınıfın üç alt sınıfı olacağı bilgisi doğrulandı. Bu üçüncüler ise The Taken King ek paketinde oyuncuların favorisi olmuş alt sınıflar.

Void temelli alt sınıflarda olduğu gibi Nightstalker’da da yeteneklerin özellikleri pasif yetenek ağacı ile büyük oranda şekilleniyor. Destiny 2’deki oyun stilinizi düzenlemek ve kendinize bir yol belirlemek için pasif yetenek ağaçlarının açıklamalarına kesinlikle göz atmalısınız. İlk Destiny oyununu ve The Taken King’i oynamış olanlara da güzel bir haberimiz bulunuyor.

Hunter Nightstalker sınıfının favori olmasını sağlayan yeteneklerden birisi olan görünmezlik, Destiny 2’de de oyuncuları bekliyor olacak. Yakınınızdaki dostlarınızı da görünmez yapmanızı sağlayan bu yetenek, sürpriz saldırılar için tam anlamıyla bire bir.

Hemen aşağıda sizlere Destiny 2 Hunter Nightstalker alt sınıfının bütün yeteneklerini detaylı olarak açıkladık. Yetenek isimleri ise orijinal dilinde, bu da oyuna kolay bir şekilde alışabilmeniz için.

Süper Yetenek: Shadowshot:

  • Büyük bir düşman grubuna hiçlik çapası fırlatarak onları işaretlemenizi sağlar. İşaretlenen hedefler bir süreliğine susturulur ve yavaşlatılır.

Bombalar:

  • Incendiary Grenade: Patladığı zaman düşmanları ateşe veren bir el bombası.
  • Tripmine Grenade: Yüzeylere tutunan ve lazer tetiğinden düşmanlar geçtiği zaman patlayan bir el bombası.
  • Swarm Grenade: Çarpma anında patlayan ve patladığında drone ortaya çıkararak düşmanları arayan bir el bombası.

Sınıf Yeteneği: Kaçınma

  • Nişancı Kaçınması: Saldırılardan kaçınırken kullanmakta olduğunuz silah ile otomatik olarak şarjör değiştirmenizi sağlar.
  • Kumarbazın Kaçınması: Yakındaki düşmanların saldırılarından kaçınmak, yakın saldırı enerjinizi yeniden doldurmaya başlar.

Zıplama:

  • High Jump: Çift Zıplamayı çok daha yükseğe çıkacak şekilde güçlendirir.
  • Strafe Jump: Çift Zıplamayı havada daha iyi yön kontrolü sağlayacak şekilde güçlendirir.
  • Triple Jump: Çift zıplamayı üçüncü bir zıplama sağlayacak şekilde güçlendirir.

Way of the Trapper:

  • Snare Bomb: Bu yakın dövüş yeteneğini sis bombası tuzağı atarak aktif hale getirin. Sis bombası yüzeylere tutunur ve düşmanlar yakınlaştığında patlar, bu onların dikkatini dağıtır ve yavaşlatır.
  • Keen Scout: Daha hızlı koşmanızı ve sıvışmanızı sağlar, ayrıca gelişmiş bir takipçi sağlar. Bağlanılan düşmanlar kolay takip etmek için işaretlenir.
  • Deadfall: Shadowshot yeteneği ile ateşlenen hiçlik çapaları birer tuzağa dönüşür ve av için beklerler. Hiçlik çapalarının menzilini artırır ve sürelerini uzatır.
  • Vanishing Step: Saldırılardan kaçınmak kısa bir süre için gözden kaybolmanızı sağlar.

Way of the Pathfinder:

  • Vanish in Smoke: Bu yakın saldırı yeteneği ile bir patlayıcı sis bombası fırlatın. Sis bombası sizi ve yakındaki dostlarınızı görünmez yapacak bir bulut oluşturur.
  • Lockdown: El bombası ve sis bombası etkileri iki kat daha fazla uzun sürer, böylece daha güçlü bölge kontrolü ve hasar potansiyeli ortaya çıkarır.
  • Heart of the Pack: İşaretlenmiş düşmanları öldürmek ışık küreleri ortaya çıkarır; hareketlilik, yenilenme ve çabuk iyileşme özelliklerinde artış sağlar.
  • Moebius Quiver: Shadowshot yeteneğini pek çok sefer mükemmel isabet ile ateşlemenizi sağlar. Shadowshot işaretlenmiş hedeflere çok büyük oranda hasar verir.

Titan Striker Alt Sınıf Rehberi:

Destiny 2, oyunculara sınıfların altında çeşitlilik oluşturacak yeni alt sınıflar sunuyor. Bunlardan birisi olan Titan Striker sınıfının bütün yetenek ve becerilerini bu rehberimizim bu bölümünde açıklıyoruz.

Ön saflarda yer almaya ve takımının liderliğini üstlenmeye en yatkın sınıf olan Titan sınıfının alt sınıfı olan Striker’ı aslında önceden tanıyoruz. Destiny 2’de yenilenmiş haliyle karşımıza çıkan bu alt sınıf, agresif yetenek ve becerilere çok daha fazla odaklanıyor. Titan Sentinel alt sınıfının defansif yeteneklerinden soyutlanmış bir şekilde oyuncuları bekliyor.

Bu alt sınıf üzerinde yapılan değişikliklere örnek vermek gerekirse, Fist of Havoc yeteneğinin artık bir büyük vuruş yapmadığını söyleyebiliriz. Bunun yerine bu yetenek yumruklarınızı güçlendiriyor.

Bunun ardından ateş etme yeteneğinize basarak, süper yetenek enerjinizin izin verdiği kadar büyük vuruşlar yapabiliyorsunuz. Arekkz adlı YouTube kullanıcısı tarafından paylaşılan rehber tadındaki videoya hemen aşağıdan göz atabilirsiniz. Bu video yetenekleri ve kullanımlarını aklınızda canlandırmanıza yardımcı olacaktır.

Destiny evreninde her sınıfın kendine ait belirli özellikleri bulunuyor. Titan sınıfında da ne yaparsanız yapın büyük kalkanlar kullanma imkanı bulabiliyorsunuz. Bonuslar ve ek güçler ile yolunuzu bulmaya çalışmak da bir başka özellik.

Hemen aşağıda Titan Striker alt sınıfının bütün yetenek ve becerilerini Türkçe olarak açıkladık. Yetenek isimlerini orijinal dilinde bırakmamızın sebebi ise daha iyi bir oyun deneyimi için bu isimlere aşina olmanızın gerekmesi.

Süper Yetenek: Fist of Havoc:

  • R1+L1 kombinasyonunu kullanarak yumruklarınızı güçlendirin. Aktive ettiğiniz anda, Süper yetenek enerjiniz izin verdiği kadar yer veya omuz saldırısı yapabilirsiniz.

Bombalar:

  • Pulse Grenade: Patlama yarıçapındaki düşmanlara periyodik olarak hasar veren bir el bombası.
  • Flashbang Grenade: Hasar verdiği düşmanların dikkatini dağıtan patlayıcı bir el bombası.
  • Lightning Grenade: Herhangi bir yüzeye tutunarak yıldırımlar saçan bir el bombası.

Sınıf Yeteneği: Bariyer:

  • Towering Barricade: Koruma veya bölgeleri kapatma gibi amaçlarla kullanılabilen kısa süreli ve büyük bir bariyer.
  • Rally Barricade: Korunma sırasında anında şarjör değiştirmenizi sağlayan ve nişan alırken üstünden gözetleyebileceğiniz küçük bir bariyer.

Zıplamalar:

  • Increased Height: Havalanma yeteneğinizi daha yükseğe ulaşması için güçlendirir.
  • Catapult: Havalanma yeteneğinizi anlık büyük ivme kazandırması için güçlendirir.
  • Increased Control: Havalanma yeteneğinizi havada daha iyi bir kontrol sağlaması için güçlendirir.

Pasif Yetenek Ağacı I:

  • Aftermath: Fist of Havoc yeteneği düşmanların dikkatini dağıtır ve içindekilere hasar veren bir alan oluşturur.
  • Magnitude: Pulse ve Lightning bombalarının yanı sıra Aftermath yeteneğinin de süresini uzatır.
  • Aerial Strike: Fist of Havoc yeteneği havada olduğu sürece daha fazla hasar vermeye başlar.
  • Shoulder Charge: Kısa bir süre koştuktan sonra, ilk hedefinize omuz saldırısı yapmanızı sağlar.

Pasif Yetenek Ağacı II:

  • Frontal Assault: Artırılmış silah stabilitesi sağlayan güçlü bir yakın saldırı yumruğu kullanmanızı sağlar.
  • Reversal: Yakın dövüş öldürmelerinin anında can yenilenmesini tetiklemesini sağlar.,
  • Knockout: Kalkan içindeki düşmanları öldürmenin ek yakın saldırı menzili oluşturmasını sağlar.
  • Trample: Fist of Havoc yeteneğinin koşarken daha uzun sürmesini sağlar. Bunun yanı sıra Fist of Havoc yeteneği ile düşman öldürmek, bu yeteneğin süresini uzatır.

Titan Sunbreaker Alt Sınıf Rehberi:

İlk Destiny oyununun ek paketi olan The Taken King’den tanıdığımız Titan Sunbreaker sınıfı, Destiny 2 oyuncularının da karşısına geliyor. Anlık hasar çıkarmaya odaklanan Destiny 2 Titan Sunbreaker sınıfın bütün yetenek ve becerilerini bu bölümde açıklayacağız.

Rakiplerinize karşı güç üstünlüğü sağlayarak oynadığınız ve anlık hasarınızın büyüklüğüne güvenerek ilerlediğiniz Titan Sunbreaker sınıfı, Destiny 2 ile birlikte değişiklikler geçiriyor. Destiny 2 Titan Sunbreaker alt sınıfı artık yeteneklerini değiştiren ve düşmana karşı avantajlar elde etmesine yardımcı olan kullanışlı becerilere de sahip.

Titan Sunbreaker sınıfı, Destiny 2’nin çıkış sürümünde bulunacak Titan alt sınıflarının sonuncusu. Güneş ile alakalı yetenekleri bünyesinde barındıran bu alt sınıf, rakiplerini zayıflatarak üstünlük kazanmaya yönelik becerileri de kullanabiliyor. Pasif ağaçlarının hangisini tercih ederseniz edin, oynanış büyük ölçüde değişecektir.

Pasif yetenek ağaçlarından ilki takım oyununa çok daha uyumlu ve genel yeteneklere yoğunlaşmanızı sağlıyor. Örnek olarak, kendinizle birlikte dostlarınızı da iyileştirebiliyorsunuz. İkinci pasif yetenek ağacı ise, “yalnız kurt” oyun stilini tercih eden oyuncuların favorisi olacaktır.

Rakip takımı tek başınıza yok edebilir misiniz? Hemen aşağıya sizler için Titan Sunbreaker sınıfının tüm yeteneklerinin bir listesini hazırladık. Yetenek isimlerinin Türkçe olmamasının sebebi, oyunun orijinal terminolojisine alışmanızın kolay olmasını istememiz.

Süper Yetenek: Hammer of Sol:

  • Alevler içerisinde kavrulan büyük bir çekiç ortaya çıkarın.

Bombalar:

  • Magnetic Grenade: Düşmanlara tutunan ve iki kere patlayan bir el bombası.
  • Voidwall Grenade: Yatay eksende yakıcı bir Void ışığı ortaya çıkaran patlayıcı bir el bombası.
  • Suppressor Grenade: Düşmanların yeteneklerini kullanmasını kısa süreliğine engelleyen bir el bombası.

Sınıf yeteneği: Bariyer:

  • Towering Barricade: Koruma veya bölgeleri kapatma gibi amaçlarla kullanılabilen kısa süreli ve büyük bir bariyer. (Yuvarlak/B kombinasyonu)
  • Rally Barricade: Korunma sırasında anında şarjör değiştirmenizi sağlayan ve nişan alırken üstünden gözetleyebileceğiniz küçük bir bariyer. (Yuvarlak/B kombinasyonu)

Zıplamalar:

  • High Lift: Havalanma yeteneğinizi daha yükseğe ulaşması için güçlendirir.
  • Catapult Lift: Havalanma yeteneğinizi anlık büyük ivme kazandırması için güçlendirir.
  • Strafe Lift: Havalanma yeteneğinizi havada daha iyi bir kontrol sağlaması için güçlendirir.

Code of the Fire-Forged:

  • Hammer Strike: Koşarken bu yakın saldırı yeteneğini aktif hale getirin ve vurduğunuz düşmanları zayıflatan bir çekiç ortaya çıkarın.
  • Tempered Metal: Güneş yetenekleriniz ile düşman öldürmek size ve yakındaki dostlarınıza ek hareket hızı ve şarjör değiştirme hızı sağlar.
  • Battle-Forge: Hammer of Sol yeteneği tarafından öldürülen düşmanlar patlar.
  • Vulcan’s Rage: Çekiçler temas sırasında patlayıcı erimiş köz halindeki parçacıklara dönüşür.

Code of the Siegebreaker:

  • Mortar Blast: Etraftaki düşmanları ateşe veren bir Güneş patlaması oluşturmak için bir düşmana bu yakın saldırı ile saldırın.
  • Sun Warrior: Güneş yetenekleriniz ile düşman öldürmek canınızı geri kazandırır. El bombası ve yakın saldırı ile yaptığınız öldürmeler de yerde Güneş lekesi oluşturur.
  • Rings of Fire: Bir Güneş lekesinde dururken, Güneş ile alakalı yetenekleriniz daha hızlı yeniden şarj olur ve Süper yeteneğiniz daha uzun sürer.
  • Solar Siege: Çekiçler çarpma sırasında bir Güneş lekesi oluşturur. Bu Güneş lekelerinin içerisinde dururken çekiçleri daha hızlı fırlatırsınız.

Warlock Dawnblade Alt Sınıf Rehberi:

İlk Destiny oyunundaki Warlock alt sınıfı Sunsinger, Destiny 2 ile birlikte Dawnblade’e dönüşüyor. Warlock Dawnblade alt sınıfının bütün yetenek ve becerilerinden rehberimizin bu bölümünde bahsedeceğiz.

Destiny 2 ile birlikte tanıtılan alt sınıflardan birisi olan Dawnblade, aslında bir Warlock. Aynı şekilde Titan sınıfı için Sentinel ve Hunter sınıfı için de Arcstrider yeni oyun ile birlikte gördüğümüz alt sınıflar. Destiny’den aşina olduğumuz Sunsinger sınıfının değiştirilmiş ve yenilenmiş hali olan Dawnblade, güvenli oynamak isteyen oyuncular için bire bir.

Bu Destiny 2 alt sınıfının en büyük özelliklerinden birisi, kendi kendine dirilme imkanının bulunmaması. Bunun yanı sıra tabii ki can sağlama yetenekleriniz bulunuyor, bunları yerinde ve zamanında kullandığınız takdirde takımınızı da ölümden uzak tutmuş olacaksınız.

Dilerseniz hemen aşağıdan Arekkz’e ait videoyu izleyebilir ve yetenekleri görsel bir biçimde aklınıza işleyebilirsiniz. Videonun hemen altında, Warlock Dawnblade’in tüm yetenek ve becerilerini sizler için listeledik. Yetenek adları aşina olabilmeniz için İngilizce iken, açıklamaları Türkçe olarak sizlerle paylaşıyoruz.

Destiny 2’de Warlock Dawnblade olarak yapmanız gereken en önemli hamle, Daybreak yeteneğinize güvenmek. Oldukça güçlü bir yetenek olan Daybreak, hemen aşağıda açıkladığımız gibi hem kılıçlarınızı hem de yetenek bazlı saldırılarınızı güçlendiriyor. Özellikle pasif yetenek ağaçlarında yapacağınız tercihlerle etkili hale gelen bu yetenek ile, takımınızın öncüsü olmanız mümkün.

Süper Yetenek: Daybreak:

  • R1+L1 kombinasyonunu uygulayarak kılıçlarınıza Güneş Işığı dokuyun ve düşmanlarınızı gökyüzünden çarpın.

Bombalar:

  • Solar Grenade: İçinde sıkışan düşmanlara sürekli hasar veren bir ışıma oluşturan el bombası.
  • Firebolt Grenade: Yakındaki düşmanlara Güneş Işığı okları fırlatan bir el bombası.
  • Fusion Grenade: Hedefine bağlandığında ek hasar veren bir patlayıcı el bombası.

Sınıf Yeteneği: Yarıklar:

  • Healing Rift: İçindekileri iyileştiren bir Işık yarığı ortaya çıkarın.
  • Empowering Rift: İçindekilerin saldırı gücünü artıran bir Işık yarığı ortaya çıkarın.

Zıplamalar:

  • Balanced Glide: Süzülme zıplaması yeteneği hız ve kontrol bonusları sağlar.
  • Focused Burst: Süzülme zıplaması yeteneği ilk anda hız artışı sağlar.
  • Controlled Glide: Süzülme zıplaması yeteneği havadayken daha iyi yönlendirme kontrolü sağlar.

Alevin Uyumlaması:

  • Igniting Touch: Öldüklerinde patlamalarını sağlamak ve yakmak için bir düşmana bu yakın saldırı yeteneği ile saldırın.
  • Fated for the Flame: Daybreak parçacıkları hedeflere doğru yönlenir ve çarptıklarında ölümcül alevler ortaya çıkarırlar.
  • Everlasting Fire: Daybreak yeteneği ile bir düşman öldürmek, yeteneğin süresini uzatır.
  • Phoenix Dive: Havadayken yuvarlak veya B butonuna basarak hızlıca alçalın ve canınızı geri kazanın. Daybreak yeteneği aktifken bu alçalma patlama hasarı ortaya çıkarır.

Gökyüzünün Uyumlaması:

  • Heat Rises: Havadaki rakipleri öldürmek yakın saldırı enerjinizi ve el bombalarınızı yeniler. Daybreak yeteneğini kullandığınızda bütün yetenek enerjinizin dolmasını sağlar.
  • Winged Sun: Uçuşun ortasındayken düşmanlarınıza saldırın. Süzülürken ateş etme ve el bombası atma imkanı sağlar.
  • Swift Strike: Bir düşmana bu yakın saldırı yeteneği ile saldırdığınızda, şarjör değiştirme ve hareket hızınızı geçici olarak artırır.
  • Icarus Dash: Yuvarlak, Yuvarlak/B, B butonlarına havadayken bastığınızda saldırılardan kaçınmanızı sağlar.

Warlock Voidwalker Alt Sınıf Rehberi:

İlk oyunda en çok tercih edilen alt sınıflardan olan Warlock Voidwalker, Destiny 2 ile birlikte yeniden oyuncularla buluşuyor. Destiny 2 Warlock Voidwalker alt sınıfının bütün yetenek ve becerilerini değişikliklerle birlikte rehberimizin bu bölümünde ele alacağız.

Saniyelik hasar çıkarmaya ve düşmanlarını daha fark edemeden öldürmeye odaklanan bu alt sınıf, bir önceki oyunda oyuncuların favorisi haline gelmişti. Bu alt sınıfta, pasif yetenek ağacında yapacağınız seçimler oldukça önemli hale geliyor. Süper yeteneğinizi büyük ölçüde etkileyen pasif yetenek ağaçları, bu yeteneğin kullanım alanlarını bile şekillendiriyor.

Hemen aşağıda bahsedeceğimiz iki yetenek ağacının ilki, daha yavaş ancak hedefi takip edebilen bir hareketli fırlatılmasını sağlıyor. İkincisi ise süper yeteneğinizi kapana kısılan düşmanlara hasar veren bir tekilliğe dönüştürüyor.

Pasif yetenek ağaçlarının, süper yeteneği bambaşka taraflara çekmesi uygulanabilecek stratejilerin sayısını da artırıyor. İlk Destiny oyununda Voidwalker tercih etmiş oyuncular bütün değişikliklere rağmen fazla zorlanmayacaktır.

Bombalara fazlasıyla güvenen Destiny 2 Warlock Voidwalker alt sınıfı oyuncularını üzecek bir durum, Destiny 2’de el bombalarının biraz daha güçsüz durumda olması. Bombalarının özelliklerinde değişim olmayan bu alt sınıf, yine de rakiplerine bu alanda üstünlük kurmayı başarabilir.

Hemen aşağıda Destiny 2 Warlock Voidwalker yetenek ve becerilerini sizler için açıklamalarıyla birlikte listeledik. Bu açıklamalardan kendinize bir strateji oluşturabilir ve yeteneklerin detaylarına ulaşabilirsiniz. Açıklamalar Türkçe olsa da, yetenek isimlerini aşinalık hissetmeniz için orijinal dilinde bıraktık.

Dilerseniz hemen aşağıdan Arekkz tarafından hazırlanmış videoya göz atabilirsiniz. Bu videodan sonra Warlock Voidwalker yetenek ve becerilerini görsel olarak zihninize kaydetmeniz kolaylaşacaktır.

Süper yetenek: Nova Bomb:

  • Bir düşmana patlayıcı Void Light şimşeği fırlatır ve patlamasına yakalananları parçalarına ayırır.

Bombalar:

  • Vortex Grenade: İçinde kapana kısılan düşmanlara sürekli hasar veren bir girdap oluşturmaya yarayan el bombasıdır.
  • Axion Bolt: Daha küçük oklara ayrılan ve düşmanları arayan bir Void Light şimşeğidir.
  • Scatter Grenade: Çok sayıda patlamayla büyük bir alanı etkileyen ve alt bombalara ayrılan bir el bombasıdır.

Sınıf yeteneği: Yarıklar:

  • Healing Rift: İçindekileri iyileştiren bir Işık yarığı ortaya çıkarır.
  • Empowering Rift: İçindekilerin saldırı gücünü artıran bir Işık yarığı ortaya çıkarır.

Mobilite: Süzülme:

  • Strafe Glide: Havadayken zıpladığınızda bir hava sapması oluşturup güçlü bir yön kontrolüne sahip olmanızı sağlar.
  • Blink: Havadayken zıpladığınızda kısa bir mesafeyi ışınlanarak geçmenizi sağlar.
  • Burst Glide: Havadayken zıpladığınızda bir hava sapması oluşturup güçlü bir anlık hız artışına sahip olmanızı sağlar.

Kaos Uyumlaması:

  • Chaos Accelerant: L1 tuşuna basılı tutarak Süper yetenek enerjinizden kullanıp el bombanızı aşırı yükleyebilirsiniz. Bu onu daha etkili ve ölümcül yapar.
  • Bloom: Void yeteneği ile düşman öldürdüğünüzde patlamalarını sağlar.
  • Cataclysm: Nova Bomb yeteneğinin yavaş ilerleyerek düşman aramasını sağlar. Patlamalardan oluşan parçacıklar düşmanları aramaya başlar ve yeteneğinizi erkenden patlatmak için ateş etmeniz yeterli olur.
  • Entropic Pull: Bir düşmana bu yakın saldırı yeteneği ile saldırmak, düşmanınızın hayat gücünü kullanarak el bombanızı yeniden şarj etmenizi sağlar.

Açlık Uyumlaması:

  • Devour: Bu yakın saldırı yeteneği ile bir düşmanı öldürmek canınızın tamamını geri kazanmanızı sağlar. Kısa bir süre sonra ise öldürmeler ek can vermeye başlar.
  • Feed the Void: L1 tuşuna bastığınızda enerjinizi tüketerek canınızı yenilemeye başlar. Ayrıca Devour yeteneğinin etkisini de tetikler.
  • Insatiable: Devour yeteneği aktifken düşman öldürdüğünüzde yeteneğin süresinin uzamasını ve el bombanızın yeniden şarj olmasının sağlar.
  • Vortex: Nova Bomb yeteneği bir tekillik oluşturur ve içeride kapana kısılan düşmanlara sürekli olarak hasar verir.

Warlock Stormcaller Alt Sınıf Rehberi:

Destiny 2 Warlock Stormcaller alt sınıf rehberi yazım aşamasında olup bu alt sınıfla ilgili görüşlerinizi lütfen yorum kısmından yazınız.

Destiny 2 Silah Rehberi:

Destiny 2 bizlere kinetik, enerji ve güç olmak üzere üç farklı kategoride silahlar sunuyor. Bu silahları ne zaman kullanmanız gerektiğini ve tekniklerini anlatıyoruz.

Destiny 2 silahlar rehberinin bu bölümünde; ne zaman kinetik, enerji ve güç silahlarını kullanmalısınız, silahlar nasıl yükseltilir ve daha fazlasını bulabilirsiniz. Bunların yanı sıra genel silah kullanımı hakkındaki bilgiler de bu rehberde. Yani silahlar ile ilgili aradığınız her şeyi bu bölümde bulabilirsiniz diyebiliriz.

Destiny 2 yeni silah sistemi hakkında pek fazla bilgi vermese de biz sizlere silahları nasıl sınıflandıracağınızı ve neye göre kullanacağınızı anlatıyoruz. Destiny 2 birincil, ikincil ve ağır silah slotlarının ismini değiştirerek yine üç farklı silah kullanma imkanı ile karşımıza çıkıyor.

Tamam haksızlık etmeyelim; Destiny 2’nin kinetik, enerji ve güç sistemi pek çok konuda ilk oyundan farklı. Sistemin doğru düzgün açıklanmadığı ve bir gizem olarak kaldığı da ayrı bir gerçek. Destiny evrenindeki eğlencenin yarısının gizemden geldiğini belirtelim.

Destiny 2 silah kategorilerine geçmeden önce, temel bilgiler ile başlayalım isterseniz. Her şeyden önce, aynı anda her türden bir silah kuşanabileceğinizi bilmeniz gerekiyor.

Yani pek çok silah taşıyabilirsiniz, ancak istediğinizde kullanabilecekleriniz toplamda üç tane ile sınırlı. Eğer değiştirmek istiyorsanız, menüyü açmanız ve manüel olarak silahları değiştirmeniz gerekiyor.

İkinci olarak ise kinetik, enerji ve güç silahlarınızı kolaylıkla değiştirebileceğiniz aklınızda bulunmalı. Konsollarda Üçgen veya Y tuşu ile kinetik ila enerji silahınız arasında geçiş yapabilirsiniz. Bu iki tuşa basılı tutmak ise Destiny 2’deki güç silahınızı ortaya çıkaracaktır. PC platformunda ise yalnızca 1, 2 ve 3 tuşlarını sırasıyla kullanabilirsiniz.

Son olarak, Destiny 2’deki her bir silah türünün kendine ait cephanesi olduğunu unutmayın. Varsayılan renk ayarlarında beyaz renk kinetik cephaneyi, yeşil renk enerji cephanesini ve mor renk ise güç cephanesini temsil ediyor. Bunların hepsini anladığınıza göre, şimdi ne işe yaradıklarını öğrenme zamanı.

Ayrıca, bu sayfanın büyük Destiny 2 rehberimizin bir parçası olduğunu hatırlatalım. Bu bölümde oyunda ihtiyacınız olabilecek her türlü bilgiyi bulabilirsiniz. Bunu da söylediğimize göre, artık rehberimize geçebiliriz.

Kinetik Silahlar:

Destiny 2’deki kinetik silahınız çok amaçlı kullanabileceğiniz ve her şeyi yapabileceğiniz nadir ekipmanlarınızdan bir tanesi. Bunlar keskin nişancı tüfekleri, atma tüfekleri, otomatik tüfekler, el topları, ikincil silahlar ve hafif makineli tüfekler olabiliyorlar.

Kinetik cephane oldukça yaygın ve Destiny 2’de cephane sentezlemeye yarayan sarf malzemeleri geri dönerse, oldukça ucuz.

Exotic ve Efsanevi seviyedeki kinetik silahlar bazı ilginç özelliklere sahip olsa da kinetik silahları genel olarak her bir video oyunundaki silah gibi düşünebilirsiniz. Ateş edin ve hasar verin.

Sadece bu yüzden kinetik silahları Destiny 2’nin en güçsüz kategorisi olarak adlandıramayız tabii ki. Hatta oyunun yaratıcı direktörü Luke Smith’e göre, kinetik silahlar kritik vuruşlarda en çok hasar veren kategori.

Yani bir Guardian’ı kafadan vurduğunuzda veya bölüm sonu canavarının zayıf noktasını keşfettiğinizde, en büyük dostunuz kinetik silahlar olacak.

Enerji Silahları:

Destiny 2’deki enerji silahları da keskin nişancı tüfekleri, atma tüfekleri, otomatik tüfekler, el topları, ikincil silahlar ve hafif makineli tüfekler olabiliyor.

Gördüğünüz üzere, silah türü havuzu kinetik silahlar ile aynı. Bu silahları kinetik olanlardan ayıran en önemli özellik ise, element etkilerine sahip olmaları. Her bir silah solar, arc veya void hasarı veriyor.

Enerji cephaneliği, kinetikten biraz daha az. Yine de yaygın olan bu türün de çok pahalı olmayacağını düşünüyoruz.

Destiny 2 enerji silahları, kinetik silahlar kadar kritik vuruş hasarı potansiyeline sahip olmasa da; kalkanlara ek hasar vermekte çok iyi bir iş çıkarıyor. Gördüğünüz her kalkanlı düşman sizi enerji silahınızı kullanmaya ve bütün kalkanı hızlı bir şekilde eritmeye teşvik etmeli.

Bunlara ek olarak, kullandığınız silah düşmanın kalkanı ile aynı element türündeyse ek birkaç avantaj elde edeceksiniz. Kalkan parçalandığında düşman sahiplenecek ve iki kat kırılma hasarı alacaktır.

Üstelik düşmanları etkileyen bir patlama da sağlıyor. Kalkanı bitirdikten sonra, enerji silahınız ile vurmaya devam edebilir veya kinetik silahınıza geçerek kritik vuruşların tadını çıkarabilirsiniz.

Destiny 2 PvP için konuşmamız gerekirse, enerji silahlarının süper yetenek kullanan Guardianlara ekstra hasar verdiğini belirtebiliriz. Yani Gunslinger ve Sentinel düşmanlara karşı kullanmanız gereken silah türü kesinlikle bu. Ek hasar için ise elementlerin eşleşmesi de gerekmiyor.

Mod kısmını kullanarak çoğu enerji silahının elemen türünü değiştirebileceğinizi bilmenizde de fayda var. Bu konudaki tek istisna, sabit element türüyle gelen Exotic enerji silahları.

Güç Silahları:

Enerji silahları kalkanları indirmekte ve kinetik silahlar kritik vuruşlar ile hasar vermekte usta iken bu tür ne işe yarıyor diyor olabilirsiniz. Gelin Destiny 2’deki güç silahlarına göz atalım.

Genel özet olarak, güç silahları Destiny 2’de oyunun gidişatını bile değiştirebilen silahlar diyebiliriz. Bu silahlar bombaatar, roketatar, pompalı tüfek, keskin nişancı tüfeği, füzyon silahı ve kılıç olabiliyor.

Bunların arasında yapacağınız seçim duruma göre ve oyun stilinize göre değişken olmalı. Bu arada, güç silahlarının da element türünün bulunduğunu söylemekte yarar var; aklınızda bulunsun.

Destiny 2 güç silahları, PvP modunda ise tek vuruşta öldürmek için tasarlanmış durumda. Tabii ki hedefi vurmanız gereken noktadan vurduğunuz ve kendinizi de öldürerek saniyelerinizi heba etmediğiniz takdirde. PvE modda ise, bölüm sonu canavarlarına ve ana düşmanlara bu silahlar ile çok yüksek hasarlar verebilirsiniz.

Güç cephaneliği oldukça nadir. PvE modda nadir olarak düşen bu cephanelik tipi, PvP modda ise düşürülemiyor. Oyun boyunca periyodik olarak ortaya çıkan kutulardan toplamak zorundasınız. Üstelik her bir kutudan yalnızca bir oyuncu cephanelik elde edebilir, bu yüzden takım içi rekabete de hazır olun.

Diğer Silahlar:

Destiny 2 cephaneliğinizi hazırlarken aklınızda bulundurmanız gereken birkaç nokta daha bulunuyor. Bunlardan bazıları Destiny 2’ye gelen güncellemeler ile değişebilir, böyle bir durumda en kısa zamanda yazımızı güncelleyeceğiz.

Destiny 2 oyununa yeni başlayanların, Destiny’de beş seviye ekipman olduğunu bilmesi gerekiyor. Bunları Genel (beyaz), Sıradışı (yeşil), Nadir (mavi), Efsanevi (mor) ve Exotic (altın rengi) olarak sıralayabiliriz.

Daha zorlu etkinliklere katıldıkça ve seviye atladıkça, daha nadir eşyalar düşürme şansınız artacaktır. Destiny 2’de exotic eşyaların ise her zaman nadir düştüğünü belirtelim. Ayrıca aynı anda yalnızca bir Exotic silah kullanabilirsiniz.

Destiny 2’deki silahlar seviye sınırlamalarına sahip olabiliyor, yani belirli seviyelere gelmeden kullanamayabiliyorsunuz. Daha yüksek seviye silahlar, düşük seviye olanlardan çok daha fazla saldırı yeteneklerine sahip olacaktır.

Seviye sınırına ulaşsanız da, güç sınırına ulaşana kadar silahlarınız her seferinde gelişmeye devam edecektir. Bu konudaki rehberimizi okuyarak bilgi edinebilirsiniz.

Destiny 2’de silahlar modlanabilir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi enerji silahlarının element türlerini değiştirmek için modları kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra silahınıza yeni kozmetik özellikler kazandırmanız da mümkün. Bu modların tek seferlik olduğunu söyleyelim, yani onları oyun sonu savaşlara saklamak isteyebilirsiniz.

Efsanevi silahların, saldırı özellikleri birleştirme işlemi ile güçlendirilebilir. Bu işlem için feda edeceğiniz bir silah ve Efsanevi Mühürlere ihtiyacınız olacak. Mühürleri elde etmek için Efsanevi ve Exotic silahları parçalarına ayırabilirsiniz.

Bu işlem sonucunda hem işinize yaramayan silahlardan kurtulmuş olacak, hem de en sevdiğiniz silahın özelliklerini yukarıya çekmiş olacaksınız. Efsanevi Mühürlerin Xur, Emissary of the Nine için para birimi olduğunu unutmayın.

Destiny 2’de exotic silahlar da birleştirilerek güçlendirilebilir, ancak bu işlem için Deneysel Parçalar elde etmeniz gerekiyor. Bunlar için de Exotic silahlarınızı parçalarına ayırmalısınız diye düşünüyoruz.

Destiny 2 Exotic Zırhlar Rehberi:

Titan Exotic Zırhları: Titan sınıfı oyuncusu olarak karakterinizi güçlendirmenin ve yenilmez olmanın yolu Exotic zırhlardan geçiyor.

Warlock Exotic Zırhları: Zaten potansiyelini ortaya koyduğunda oyun içerisindeki en dominant sınıf haline gelen Warlock, bu eşyalarla birlikte iyice güçleniyor. Kendinizi hızlandıracak, yeteneklerinizi güçlendirecek ve ek etkiler kazandırırıyor.

Hunter Exotic Zırhları: Oldukça hareketli ve yerinde duramayan bir sınıf olan Hunter, iyi bir korumaya ve ek özelliklere ihtiyaç duyuyor. Aradığınız ek özelliklerin her biri, bu yazımızdaki Hunter Exotic zırh parçalarında bulunuyor olabilir.

Destiny 2’deki Titan, Warlock ve Hunter sınıflarının kullanabileceği bütün Exotic zırh parçalarını aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Titan Zırhları:

Destiny 2 tam anlamıyla eşya düşürerek kazanmaktan ibaret. Titan sınıfı da bu özellikten nasibini alıyor. Destiny 2 evreninde Titan sınıfı büyük bir zırhlı duvar olarak görünüyor.

Bu nedenle kendinizi saldırılar altında korumaya almak için kaliteli Exotic zırhlara ihtiyaç duyacaksınız. Bu yazımızda, Destiny 2 çıkış sürümünde Titan sınıfı için bulunan her bir Exotic zırh parçasını listeledik ve açıkladık.

Bu sayfanın büyük Destiny 2 rehberimizin bir parçası olduğunu hatırlatalım. Bu rehberde oyunda ihtiyacınız olabilecek her türlü bilgiyi bulabilirsiniz. Bunu da söylediğimize göre, artık rehberimize geçebiliriz. Bunun yerine Exotic silahlar rehberimize de göz atabilirsiniz.

Exotic Titan Başlıkları:

Titan sınıfı ön saflarda yer alarak pek çok hasara göğüs geriyor ve kuvvetiyle her yolu aşabileceğini düşünüyor. Teknik nedir bilmeyen bu kaba kuvveti, kaba ve güçlü korumalar ile sağlama almalısınız.

Şimdilik iki adet olan Exotic başlığı hemen aşağıda bulabilirsiniz. Üstelik bunlardan birisini Destiny evreninde ilk defa görüyoruz.

Mask of the Quiet One:

Korkunç Çehre: Hasar aldığında yetenek enerjisi sağlar ve Hiçlik hasarı ile karşı karşıya geldiğinde can yenilenmesini tetikler.

Süper yeteneği ile etrafta gezerken can yenilenmesi özelliğinden faydalanabildikleri için, bu başlık Sentinel oyuncuları arasında oldukça popüler. Ortada herkesin görebileceği bir korku var diye düşünüyoruz.

Insurmountable Skullfort:

Nakil Matrisi: Arc hasarı veren yakın saldırılar ile düşman öldürmek, can yenilenmesini tetikler ve yakın saldırı enerjisini doldurur.

İlk Destiny oyunundan tanıdığımız bu başlık, Striker sınıfını tercih eden oyuncular arasında popüler. Titan sınıfının hasar tutma özelliğini pekiştiren bu başlık, yakın saldırı gücünü de artırıyor.

Exotic Titan Göğüs Zırhları:

Göğüs kısmı hedef alınabileceğiniz en büyük bölgeyi kapsıyor. Titan sınıfı oyuncusu olarak hasarı üstünüze çekeceğiniz için, bu kısmı oldukça iyi bir biçimde korumalısınız. İkisi Destiny 2 ile birlikte tanıtılmış olan üç Exotic göğüs zırhı Titan sınıfını bekliyor.

Actium War Rig:

Otomatik Yükleme Bağı: Kuşandığınız otomatik tüfeğin şarjörü otomatik olarak yeniden doldurulur.

Otomatik tüfeğinizin şarjörünü sürekli değiştirmekten sıkıldınız mı? Bu Exotic zırh, düşmanların üstüne gitmektense yalnızca vurmak isteyen oyuncular için mükemmel. Düşman ateşini bastırmak için de ideal.

Hallowfire Heart:

Günateşi Fırını: Hammer of Sol yeteneği tam yüklenmiş olduğunda, güneş yeteneklerinizin yeniden dolma süresini büyük oranda kısaltır.

Adım 1: bu zırhı giyin.

Adım 2: Sunbreaker süper yeteneğini ateşleyin.

Adım 3: El bombalarınız, yakın saldırınız ve her şeyiniz ile düşmanların üstüne ilerleyin. Zaten güçlü olan Sunbreaker sınıfı bu zırh ile başka bir boyuta geçiyor.

Crest of Alpha Lupi:

Yaşam Kuyusu: Barricade yeteneği aktif iken ek Işık Küreleri oluşmasını sağlar.

Bu zırh parçası Titan sınıfının yeteneğine odaklanıyor ve Süper yeteneklerini dostlar için de kullanışlı hale getiriyor.

Exotic Titan Eldivenleri:

Eller yumruklara, yumruklar ise darbelere dönüştüğünde bir Titan oyuncusunun ellerini koruması gerekiyor. Şimdilik sadece iki yeni Exotic eldiven bulunuyor, üçüncüsünü ise ilk oyundan tanıyoruz.

Doom Fang Pauldron:

Kıyametin Boynuzları: Shield Bash yakın saldırı yeteneği ile yapılan öldürmeler Shield Throw yeteneğinin anında dolmasını sağlar. Yakın saldırı ile yapılan öldürmeler Sentinel alt sınıfının süper yeteneğini doldurur.

Her bir yakın saldırınızın yeteneklerinizi dolduracağını bilmek oldukça güvende hissettirecektir. Bu sayede bir Titan olarak ön saflarda yer alma görevinizi yerine getirebilirsiniz.

Synthocepts:

Biyotik Geliştirmeler: Yakın saldırı menzilini artırır. Baskı altındayken ek hasar vermenizi sağlar.

Bu Exotic zırhı kuşandığınız andan itibaren düşmanlarınıza çok daha uzak mesafelerden yakın saldırı yapabilirsiniz. En güçlü özelliklerinizden birisi bu olduğuna göre, tercihinizi de doğru yapmalısınız.

ACD/0 Feedback Fence:

Öfke İletkenleri: Yakın saldırı ile yapılan öldürmeler ACD/0 Feedback Fence içerisinde patlayıcı enerji depolar. Eğer birisi size yakın saldırı ile hasar verirse bu enerji açığa çıkar ve düşmanlara hasar verir.

İlk Destiny oyununu hatırlayanlar merhaba! Sadece yumrukların ve biri sizi yumruklamaya kalkarsa dersini verin.

Exotic Titan Bacak Zırhları:

Titan sınıfı üç sınıf arasındaki çevikliği en az olan sınıf olarak biliyor. Eğer Exotic bacak zırhı seçiminizi doğru yaparsanız, bu söz yanlış duruma gelebilir.

Daha hızlı koşun, daha iyi hava kontrolü elde edin ve silah özellikleri kazanın. Üç Exotic bacak zırhının iki tanesinin yeni olduğunu söyleyelim.

Lion Rampant:

Zıplama Jetleri: Ek hava manevrası imkanı sağlar.

Zıpladıkları zaman oldukça kolay hedef haline gelen Titanlar, bu Exotic bacak zırhını kullanarak bu durumun etkisinden çıkabilirler.

Peacekeepers:

Mekanik Kılıf: Kullanmayı bıraktığınız hafif makineli tüfeklerinizi yeniden doldurur ve anında kullanmaya hazır hale getirir.

Eğer hafif makineli silahları kullanmayı seviyorsanız, bu bacak zırhı ile çok daha fazla seveceksiniz.

Dunemarchers:

Doğrusal Aküatörler: Koşma hızını artırır. Koşmak statik enerji depolamayı sağlar. Bu sayede bir düşmana yakın saldırı yaptığınızda yakındaki diğer düşmanlar da etkilenir.

Özelliklerini Rise of Iron’dan tanıdığımız bu bacak zırhları, daha hızlı koşmanızı ve bunun sonucunda daha çok hasar vermenizi sağlıyor.
Burada bahsetmeyi unuttuğumuz başka bir Destiny 2 Titan Exotic zırhı mı buldunuz? Bizler ile paylaşmaktan çekinmeyin.

Hunter Zırhları:

Destiny 2 tam anlamıyla eşya düşürerek kazanmaktan ibaret. Hunter sınıfı da bu özellikten nasibini alıyor. Hunter sınıfı, Destiny 2’nin Exotic zırhları arasından pek çok ölümcül dizilim yaratabiliyor.

Üstelik Hunter sınıfı için sunulacak Exotic zırhların bu kadar olmayacağını düşünüyoruz. Yeni etkinlikler ortaya çıktıkça, yeni zırhlar da görebiliriz. Ancak şimdilik bunlar ile idare edin.

Bu bölümün Destiny 2 rehberimizin bir parçası olduğunu hatırlatalım. Bu rehberde oyunda ihtiyacınız olabilecek her türlü bilgiyi bulabilirsiniz. Bunu da söylediğimize göre, artık rehberimize geçebiliriz.

Exotic Hunter Başlıkları:

Destiny 2 Exotic Hunters başlıkları arasında Foetracer, Celestial Nighthawk ve Knucklehead Radar bulunuyor.

Foetracer:
  • Acımasız Takipçi: Hedef alınan düşmanları görsel olarak işaretler.
  • Bu Exotic başlık sayesinde düşmanlarınızı çok daha kolay bir şekilde takip edebilirsiniz. Üstelik doğru Hunter Nightstalker ağacını takip etmenize gerek bile kalmadan.
Celestial Nighthawk:
  • Şahingözü Darbesi: Golden Gun’ı tek bir yüksek hasarlı atış yapacak şekilde değiştirir. Öldürülen düşmanlar patlar.
  • İlk Destiny oyunundan tanıdığımız bu Exotic başlık, Gunslinger alt sınıfı oyuncuları için olmazsa olmaz. Tek atış, tek vuruş.
Knucklehead Radar:
  • Yükseltilmiş Sensör Paketi: Nişan alırken radar özellikleri sağlar.
  • Eski oyuncuların favorisi olan bu Exotic başlık, Destiny 2 oyuncularına da hizmet etmek için geri dönüyor.

Exotic Hunter Göğüs Zırhı:

Destiny 2’de biri önceki oyundan ve ikisi yeni olmak üzere üç farklı Exotic göğüs zırhı bulunuyor. Bunlar arasında bir Arcstrider eğilimi olduğu aşikar, ancak nedenini bilmiyoruz.

The Dragon’s Shadow:
  • Civa Zırhı: Kaçınma hareketinin ardından artırılmış hareket ve silah değiştirme hızı sağlar.
  • Yeni bir yetenek için yeni bir Exotic zırh parçası. Hunter sınıfı kaçınma hareketleri yapabildiğine göre, bu hareketleri güçlendirmek de gerekiyor değil mi?
Raiden Flux:
  • Sinaps Birleşimleri: Arc Asası ile art arda yapılan başarılı saldırılar verilen hasarı ve süreyi artırır.
  • Arcstrider oyuncuları için tam anlamıyla mükemmel bir Exotic göğüs zırhı. Süper yeteneğinizi olduğundan çok daha güçlü hale getirmeniz mümkün.
Lucky Raspberry:
  • Olasılık Matrisi: Arc Bolt El Bombasının zincirleme özelliklerini artırır ve hasar verdiğinde yeniden yükleme şansı kazandırır.
  • İlk Destiny oyunundaki halinin güncellenmesiyle, artık el bombası kullanmaya çok daha fazla teşvik ediyor.

Exotic Hunter Eldivenleri:

Eldiven kelimesi biraz hafif kaçıyor olabilir, siz zırhlı eldiven olarak düşünün yeter. Bir tanesi ilk oyundan olmak üzere, Destiny 2’de iki farklı Hunter sınıfı Exotic eldiveni bulunuyor.

Mechaneer’s Tricksleeves:
  • Yaylı Montaj: İkincil silahınızın hazır olma ve şarjör değiştirme sürelerini azaltır.
  • Hunter sınıfı ve ikincil silahlar birbirini tam anlamıyla tamamlıyor diyebiliriz. Silahınızla düşmanı vurduğunuzda, ne olduğunu bile anlamayabilir. Hayır. Aslında anlar. Sonuçta, öldürme bildirimi denilen bir şey var değil mi?
Young Ahamkara’s Spine:
  • Ejderha Dişi: Tuzaklı El Bombası süresini artırır ve patlamadan etkilenen hedefleri işaretler.
  • İlk Destiny oyunundan hatırladığımız bu Exotic eldivenin özelliklerinin güçsüz hale getirildiğine minnettarız.

Exotic Hunter Bacak Zırhı:

Hunter sınıfı oyuncuları için Destiny 2’de üç farklı Exotic bacak zırhı bulunuyor. Bunların hangisinin daha iyi olduğunun tabii ki farkındayız.

Lucky Pants:
  • Yasadışı Düzenlenmiş Tabanca Kılıfı: El Topu hazırlanma hızını ve isabetini artırır.
  • Oldukça ilginç bir isme sahip olan bu Exotic bacak zırhı, Hunter oyuncuları için biraz göz ardı edilebilir gözükebilir. Oyun stilinize uyuyorsa kesinlikle kaçırmayın.
Orpheus Rig:
  • Esrarengiz Oklar: Shadowshot zıpkınları tarafından bağlanan her bir düşman için ek yetenek enerjisi sağlar.
  • Nightstalker alt sınıfının oyuncuları tarafından kesinlikle kullanılması gereken bu Exotic bacak zırhı, Süper yeteneğinizi çok daha işlevsel hale getirecek. Bu sayede yetenek ardına yetenek bile atabilirsiniz.
ST0MP-EE5:
  • Hidrolik Hızlandırıcılar: Koşma hızını ve kayma mesafesini artırır. Zıplamayı güçlendirir.
  • Etrafta çok daha hızlı koşmanızı, kaymanızı ve zıplamanızı sağlayan bu Exotic bacak zırhı; Hunter özelliklerinizi iyice öne çıkarmanıza yardımcı olacak.

Burada listelemediğimiz Hunter Exotic zırhlarını lütfen yorum kısmından yazınız.

Warlock Zırhları:

Destiny 2 tam anlamıyla eşya düşürerek kazanmaktan ibaret. Warlock sınıfı da bu özellikten nasibini alıyor.Warlock, Destiny 2’deki en zorlayıcı sınıf olma özelliği ile öne çıkıyor.

Bu zorluğu avantaja dönüştürmeyi bilenler için ise oldukça ödüllendirici oluyor. Exotic zırh seçiminizin oyun stiliniz üstünde oldukça büyük bir etkisi olacaktır. Bu rehberde bütün detayları bulabilecek ve hangisini seçeceğinize karar verebileceksiniz.

Bu bölümün büyük Destiny 2 rehberimizin bir parçası olduğunu hatırlatalım. Bu rehberde oyunda ihtiyacınız olabilecek her türlü bilgiyi bulabilirsiniz. Bunu da söylediğimize göre, artık rehberimize geçebiliriz.

Exotic Warlock Başlıkları:

Hikayeye göre düşünürsek, Warlocklar beyinlerini en çok kullanan sınıftır diyebiliriz. Büyülü güçlere erişimi olan bu alimler ve büyücüler, yine de korumaya ihtiyaç duyuyorlar. Dört başlıktan üçünü Destiny 2’de ilk defa gördüğümüzü, birini ise önceden tanıdığımızı belirtelim.

Crown of Tempests:
  • İletim Çatalları: Arc yetenekleri ile yapılan öldürmeler, Arc yeteneklerinizin yeniden dolma oranını artırır.
  • Stormcaller sınıfının büyük yükselişi, bu Exotic başlık ile tetiklenebilir. Arc yeteneklerinizi bol bol kullanmayı unutmayın.
Eye of Another World:
  • Beyinsel Bağlantı: Önemli hedefleri işaretler ve can, el bombası, yakın saldırı, yarık yeteneklerinizin yeniden dolmasını hızlandırır.
  • Bunun en önemli kullanımı, işaretlenen hedeflere doğru ilerlemek ve onları yok etmek için yeteneklerinizi kullanmak olacaktır. Nasıl olsa normalden daha hızlı doluyorlar.
Nezarec’s Sin:
  • Dipsiz Ekstraktörler: Void hasarı ile yapılan öldürmeler yetenek enerjisi kazandırır.
  • Yeteneklerinizi kullanırken aynı anda yetenek enerjisi depolayın. Warlock oyunlarından bir tanesi daha! Nasıl bir düşman bunlara karşı koyabilir ki.
Skull of Dire Ahamkara:
  • Gerçek İhtişam: Nova Bomb kullanırken ek hasar direnci sağlar. Nova Bomb ile yapılan öldürmeler Süper yetenek enerjisi kazandırır.
  • Warlock Voidwalker alt sınıfını Süper yetenek kullanırken öldürmek zaten imkansızdı. Peki Süper yetenek kullanırken Süper yeteneklerini doldurmaya başlarlarsa ne olur? En iyisi hiç düşünmeyelim.

Exotic Warlock Göğüs Zırhı:

Warlock olarak pek de fazla zırh giymemeyi tercih edebilirsiniz, çünkü görünüşlerini kesinlikle bozuyor. Warlock sınıfı için yalnızca iki göğüs zırhı bulunuyor

Ve bunlardan bir tanesini ilk defa Destiny 2 ile birlikte görüyoruz. Bu göğüs zırhının eski olandan daha güzel olduğunu da söyleyebiliriz.

Wings of Sacred Dawn:
  • Şafakyıldızı Gösterimi: Dawnblade olarak oynadığınızda, havadayken silahlarınızla nişan almak sizi bir süre daha havada tutacaktır. Kritik vuruşlar ise bu etkinin süresini artırır.
  • Bunun bir kötü etkisi olabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Hunter sınıfı oyuncular siz havada süzülürken ördek avlar gibi sizi yere indirebilirler.
Starfire Protocol:
  • Füzyon Koşumu: Ek Füzyon El Bombası yükü kazandırır. Füzyon El Bombası ile yapılan öldürmeler ise Yarık enerjisi kazandırır.
  • Daha çok el bombası, daha çok eğlence demektir. Daha sık Yarık kullanabilmek ise çok daha büyük bir avantaj.

Exotic Warlock Eldivenleri:

Bir tanesi çok tanıdık bir ada sahip olsa da, bütün eldivenler Destiny 2 ile birlikte gelen yeni içerikler arasında. Warlock olarak kendinizi gerçek bir büyücü gibi hissetmenin zamanı gelmedi mi? Eldivenler bu konuda büyük önem arz ediyor.

Karnstein Armlets:
  • Vampir’in Okşaması: Yakın saldırılar can yenilemesi ve yetenek enerjisi sağlar.
  • Eski Destiny özelliklerinden birini burada görüyoruz. Biri size saldırsın ve siz onun gücünü kullanarak saldırın.
Sunbracers:
  • Helyum Sarmalları: Solar El Bombalarının süresini artırır ve yakın saldırılarda el bombası enerjisi kazandırır.
  • Dawnblade sınıfı zaten dev gibi bir alevlenen kılıca sahip. Şimdi de her yere atabilecekleri pek çok el bombaları var.
Winter’s Guile:
  • Kumandan’ın Rünü: Yakın saldırılar ile düşmanları saf dışı bırakmak, yakın saldırı hasarınızı artırır.
  • Her türlü gelişmeden bir kazanç elde etmeyi başaran Warlock sınıfı, yakın saldırıları da kazanca dönüştürüyor.

Exotic Warlock Bacak Zırhı:

Warlock sınıfı gerçekten pantolon giyiyor mu? Yoksa sadece pelerin stilli kıyafetleriyle havada mı uçuyorlar? Merak etmeyin, sizler için iki farklı Exotic bacak zırhı bulunuyor. Bunların birisi yeni iken, birisi ilk Destiny oyunundan geri dönüyor.

Lunafaction Boots:
  • Simyasal Gravür: Oluşturduğunuz yarıklar, dostların şarjörlerini otomatik olarak değiştirme kapasitesine sahip olur.
  • Yeni sınıf yeteneğinin oldukça yararlı olduğunu söyleyebiliriz, hele bir de bu Exotic zırh ile birleştiğinde…
Transversive Steps:
  • Tuhaf İletki: Koştuğunuz sırada hareket hızınız artar ve silahlarınız otomatik olarak doldurulur.
  • Hunter ve Titan sınıflarının üstün oldukları silah konusunda da Warlock sınıfı başını öne eğmeyecek gibi görünüyor.

Burada listelemediğimiz bir Warlock Exotic zırhlarını lütfen yorum kısmından yazınız.

Destiny 2 Aktiviteler Rehberi:

Destiny 2 aktiviteler rehberimizde; Flashpoint, Lost Sector, Milestone, Challenge ve diğer görevlerin nasıl açıldığından ve tamamlandığından bahsedeceğiz. Destiny 2, ilk oyuna göre çok daha geniş bir etkinlik yelpazesi sunuyor. İşte bu yelpazenin tamamına nasıl ulaşacağınızı anlatıyoruz.

Bu bölümde Destiny 2’nin oyunculara sunduğu bütün aktiviteleri listeliyor ve açıklıyor olacağız. Destiny 2’deki Flashpoint, Challenge ve Milestone gibi terimlerin ne anlama geldiğini öğrenebileceğiz.

Bu aktiviteleri nasıl açacağınızın ve nerede bulacağınızın yanı sıra, nasıl tamamlayacağınızı da sizlere anlatıyoruz. Destiny 2 hiçbir şey anlatmadığı için, yeni oyuncular için ve aynı zamanda ilk oyunu oynamış olan oyuncular için oldukça faydalı bir rehber.

Aynı ilk oyunda olduğu gibi, Destiny 2 bir açık dünya oyunu. Yani senaryo modu eğlencenin sadece başlangıcı ve güç sınırına ilerleyen yolun çıkış noktası.

Destiny 2, karakterinizi yarattıktan veya içeri aktardıktan sonra sizi anında senaryonun ortasına koyuyor. Bu senaryo sırasında da oldukça iyi bir şekilde görevleri tamamlamanız için yönlendiriliyorsunuz. Peki ya senaryo dışında başka bir şeyler yapmak istiyorsanız ne olacak?

Destiny 2 aktiviteler rehberinde bütün erişilebilir aktiviteleri listeleyeceğiz. Bunların neler olduğunu, nasıl ulaşacağınızı ve nasıl tamamlayacağınızı da anlatıyor olacağız. Her bir başlık aktivitenin isminden oluşuyor, bu sayede istediğinize anında ulaşabilirsiniz.

Adventures:

Adventures, yani Maceralar Destiny 2’nin yan görevleri. Hikaye tabanlı bu görevler Red War senaryosunu tamamlayıp tamamladığınıza bakmadan her bir bölgede bulunuyorlar.

Tamamladığınızda deneyim ve eşya kazandıran bu görevler, sizlere bölge tanınmışlığı da veriyor. Bu sayede bölge satıcısından engramlar almanıza yardımcı oluyor. Bölgedeki bütün Destiny 2 maceralarını tamamladığınızda, satıcıyı ziyaret edin. Bu sayede hepsini yeniden deneyimleyebilirsiniz.

Call to Arms:

Aşağı yukarı Destiny’nin Crucible görevleriyle aynı olan Call to Arms, oyun sonu ganimeti ile ödüllendiren haftalık bir Milestone parçası. Lord Shaxx tarafından çiftlikte verilen bu görev, PvP olarak oynanıyor.

Challenges:

Aşağı yukarı Destiny’nin Bounty görevleriyle aynı olan, Challengelar her bir seyahat noktasında bulunan üç set halindeki görevler. Destiny 2 senaryo modunun ardından çiftliğe döndüğünüzde Ikora Rey tarafından verilen bu görevler, günlük olarak yenileniyor.

Crucible:

Crucible, Destiny 2’nin rekabetçi çok oyunculu arenası olma özelliğini taşıyor ve sekiz farklı haritada geçiyor. Rekabetçi veya hızlı oyna listelerinden o anki isteğinize göre seçim yapabiliyorsunuz.

Pek çok farklı mod bulunsa da, hepsi 4v4 şekilde takım olarak oynanıyor. İşte şimdiye kadar bilgi sahibi olduklarımız:

  • Clash: Klasik takım ölüm karşılaşması. Herhangi bir objektif bulunmuyor.
  • Control: Üç farklı ele geçirme noktasını elinizde tutarak puan kazanın.
  • Countdown [Yeni]: Bir takım savunurken, diğer takım yükü bir objektife kadar koruyarak götürmek zorundadır. Tabii ki bir zaman sınırı da bulunuyor.
  • Supremacy: Guardianları öldürün ve düşürdükleri armaları toplayın, eğer yapabilirseniz tabii. Dost armaları toplayarak da puan kazanabilirsiniz.
  • Survival [Yeni]: Takımlar yalnızca belirli sayıda yeniden canlanma hakkına sahip. Bu sayıya ulaşıldıktan sonraki her ölüm kalıcı oluyor.

Flashpoint:

Oyuncuları belirli yerlerde belirli sayıda etkinlik tamamlamak ile görevlendiren Flashpoint, ödül olarak ise oyun sonu ganimetleri vaat ediyor. Senaryo modundan sonra çiftlikte Cayde-6’e döndüğünüzde açılıyor.

High Value Targets:

İsimli ve sarı bara sahip düşmanlar bazen etrafta dolaşırken görülebiliyor. Bunları öldürmek sizlere bölge tanınmışlık jetonu kazandırır.

Iron Banner:

Bungie bu aylık PvP etkinliğinin geri döneceğini onaylamış olmasa da, biz yine de şans diliyoruz. Eğer geri dönerse oyun sonu ganimeti sağlayacaktır.

Lost Sectors:

Haritanızda bir yay sembolü ile işaretlenen bu kısa zindanlar, küçük bölüm sonu canavarlarına da ev sahipliği yapıyor. Bunları alt ettiğinizde bir ganimet sandığına erişim elde ediyorsunuz.

Tamamladıktan sonra haritanızda griye dönüşen sembol normale döndüğünde, o bölgede yeniden ganimet ve düşman ortaya çıkmış demektir.

Milestones:

Bu harita menüsü daha güçlü olmanızı sağlayacak hedefleri tamamlayıp tamamlamadığınızı takip ediyor. Haftalık Call to Arms, Flashpoint ve Nightfall görevlerinin tamamlanma durumları da burada gözüküyor.

Haftalık Milestone ödüllerinin 260+ Güç seviyesinde olduğunu söyleyelim.

Nightfall:

Strike görevlerinin çok daha zorlu hali olan Nightdall, ekstra zorluklar sunması için ayarlanmış durumda. Oyun sonu ganimeti sağlayan haftalık Milestone görevlerinden bir tanesi.

Patrols:

Kısa ve hikaye ile alakası olmayan, etrafta gezerken denk gelebileceğiniz görevler. Destiny 2 senaryo modunun ardından Cayde-6’e döndüğünüzde size verdiği kısa bir görev içe açılıyor.

Daha sonra ise belirttiğimiz gibi her yerde denk gelebileceğiniz görevler haline geliyorlar.

Public Events:

Denk gelen herkesin katılabileceği, zaman sınırı olan ve normalden daha zor olan karşılaşmalar. Bazıları net olarak savaşlar iken, bazıları ise kalkanları etkisiz hale getirmek gibi objektifler içerebiliyor.

Destiny 2 oynarken elde ettiğiniz ganimetlerin yanı sıra, tamamladığınız zaman bölge tanınmışlığı da kazanıyorsunuz. Bunların daha nadir ve zor halleri ise Heroic Public Events olarak isimlendiriliyor. Bunlardan çok daha kaliteli ganimetler elde etmeniz mümkün.

Raids:

6 kişilik takımlar için tasarlanmış uzun ve zorlayıcı görevler. Eşleştirme sistemi olmasa da, tek oyunculara takım bulmaya yardımcı olan bir sistem bulunuyor.

Oldukça kaliteli ganimet sağlayan bu oyun sonu etkinlikleri oyuncular ile buluşuyor. Bu etkinliğe kadar güç puanınızı en azından 260 seviyesine getirmenizi öneriyoruz.

Region Chests:

Region chests yani bölge sandıkları, haritanızda işaretlenmiş özel ganimet sandıklarıdır. Tamamladıktan sonra haritanızda ikonlarının gri hale geldiğini görebilirsiniz.

Scannable Objects:

Dünyadaki bazı objeler taranabilir oluyor. Hayaletiniz tarafından çıkarılan sesleri dinleyin, bu sayede birine yaklaştığınızda fark edeceksiniz. Şimdilik bilinen bir ödülleri bulunmuyor.

Strikes:

Eşleştirme sırası bulunan üç kişilik uzun görevler. Haritadaki Strikes oyun listesi kısmından ulaşılabiliyor. Senaryo modunda ilerlediğiniz sırada açılıyor.

Trials:

Haftalık bir PvP etkinliği olan Trials, oyuncular ile buluşuyor. Bungie bu etkinliği detaylandırmamış olsa da adının Trials of the Nine olabileceği ön görülüyor. Oyun sonu ganimeti sağlayacağını düşünüyoruz.

World Quests:

Bütün dört seyahat noktası da, açık dünya içeriklerine uyan tek seferlik görevlere sahip. Tekrar yapılamayan bu görevler deneyim puanı, ganimet ve bölge tanınmışlığı kazandırıyor.

Sparrow Nasıl Elde Edilir?

Etrafta yürümekten sıkıldınız mı? Bir Sparrow olmadan Destiny 2’de başlangıç görevleri hariç hiçbir yere gidemeyeceğinizi öğrenmeden önce, Bungie’nin daha büyük alanlar konusundaki açıklamaları eminiz kulağınıza hoş geliyordu.

Sparrowları Destiny 2’nin binekleri olarak görebilirsiniz. Bunlar kişisel aracınız olma özelliğini taşıyor. Bu rehberimizde kısa yoldan bir Sparrow’a sahip olma yöntemini anlatıyoruz.

Destiny 2: her yere yürümekten kurtulmak için nasıl Sparrow elde edilir konusuna rehberimizin bu bölümünde değineceğiz. Destiny 2 nasıl oynanır sorusuyla birlikte aklınıza takılan ilk sorulardan birisinin de “Nasıl bir Sparrow elde edeceğim?” olduğunu düşünüyoruz.

Destiny 2 oldukça büyük ve başlangıç bölgesi olan European Dead Zone pek çok aktivite ile dolu. Destiny 2’deki senaryo görevleri ve yan görevler arasında bile sürekli gidip gelmekten yorulmuş olabilirsiniz tabii ki.

Destiny 2’de hızlı seyahat noktaları bulunsa da herkes bir Sparrow elde etmek isteyecektir. Havada süzülen bu araç sizi bir noktadan diğerine yürüyerek gideceğinizden çok daha hızlı bir biçimde götürüyor.

Ne yazık ki Destiny 2 bunlardan birini ilk görevlerde sizlere vermiyor. Askına bakarsanız senaryonun sonuna gelene kadar bile bir Sparrow elde edeceğinizin garantisi yok. Aslında bunun arkasında sizin etrafta dolaşarak daha çok vakit geçirmeniz ve çevreyi tanımanızın gerektiği fikri yatıyor.

Eğer şanslıysanız, Destiny 2 size birini vermeden önce bile Sparrow elde etmeyi başarabilirsiniz. RNG sisteminin de sizin yanınızda olması gerekiyor tabii ki.

Ayrıca bu bölümün Destiny 2 rehberimizin bir parçası olduğunu hatırlatalım. Bu rehberde oyunda ihtiyacınız olabilecek her türlü bilgiyi bulabilirsiniz. Bunu da söylediğimize göre artık Destiny 2’de nasıl Sparrow elde edilebilir konusuna geçebiliriz.

Aşama 1:

İlk görev olan Homecoming’i tamamlamanızın hemen ardından, Destiny 2’nin sosyal bölgesi olan çiftliğe ilerleyeceksiniz. Satıcıların ve hizmetlerin olduğu bu bölgeye ilk varanlardan birisi ise Tess Everis olacak. Ondan faydalanarak bir Sparrow elde edeceksiniz tabii ki, gelin nasıl olduğunu anlatalım.

Aşama 2:

Tess tarafından satılan Bright Engram adındaki eşyalar, Destiny 2’nin ganimet kutuları olma görevinde. Merak etmeyin, satın almak zorunda değilsiniz, oyunda ilerlediğiniz sürece Tess çabalarınızdan etkilenecek ve size bunlardan bir tane hediye edecek.

Aşama 3:

Destiny 2’de Bright Engramlar ile her türden eşyayı elde edebilirsiniz. Hareketler, gemiler, kaplamalar ve tabii ki bir Sparrow. Eğer şanslıysanız, hediyeniz olan Bright Engram, bir Sparrow’a dönüşecektir.

Basitçe envanter ekranından kullanmaya başlayabilir ve hayaletinizi ortaya çıkardıktan sonra şarjör doldurma tuşuna basarak binebilirsiniz. Daha fazla yürümek yok! Sparrow için teşekkür ediyoruz Destiny 2.

Son Sözler:

Destiny 2 sınıflar ve alt sınıflar, silahlar, exotic eşyalar, sparrow, zırh ve başlıklarına detaylı bir şekilde değinmeye çalıştığımız rehberimizin sonuna geldik. Umarız sizlere faydalı olmuştur.

”Destiny 2 Detaylı Rehber” başlıklı yazımızı beğendiyseniz lütfen sosyal mecralarınızda paylaşınız. Ayrıca yorumlarınızla rehberimize katkı vermenizden memnuniyet duyarız, teşekkürler.

Künyesi
Yayımcı

Activision, Bungie

Yapımcı

Bungie

Çıkış Tarihi

PlayStation 4 için: 06 Eylül 2017

PC için: 24 Ekim 2017

Stadia için: 19 Kasım 2019

Xbox One için: 10 Kasım 2020

PlayStation 4 için: 12 Kasım 2020

Xbox Series X|S için: 08 Aralık 2020

Platformlar

PC, PlayStation 5, PlayStation 4, XBox One, Stadia, XBox X ve S Serisi

Oyun Türü

Aksiyon, Macera, Birinci Şahıs Nişancı (FPS), Devasa Çok Oyunculu Çevrimiçi Oyun (MMOG), Oynaması Ücretsiz

Oyun Motoru

Modifiye Edilmiş Halo 3/ODST/Reach Engine

ESRB Rating

TEEN 13+

Türkçe Dil Desteği

Destiny 2 oyununun Türkçe dil desteği bulunmamaktadır.

Puanlar
Editörün Puanı
Okur Puanları
Siz de Puanlayın
Genel Değerlendirme
9.0
9.8
Aldığı Puanlar

Destiny 2 oyun rehberimizde; sınıflar ve alt sınıflar, silahlar, exotic eşyalar, zırhlar, başlıklar, sparrow ve oyuniçi aktivitelerle ilgili tüm detaylara değinmeye çalıştık.

9.0
Editörün Puanı
9.8
Okur Puanları
2 Oy
Oyladınız
Yazar Hakkında
Avatar Veteran Soldier
Veteran Soldier
Yazılarını sosyal medya platformlarınızda paylaşmanızdan, sitede sörf yapmanızdan ve yorum yazmanızdan memnuniyet duyan bir website editörü ve amatör Call of Duty oyuncusu...
Abonelik
Bildir
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments