Gizlilik Politikası

Gizlilik Politikası

Oyun.News Gizlilik Politikası, Kullanım Şartları ve Koşulları‘nın ayrılmaz bir parçasıdır. Oyun.News üzerindeki interaktif faaliyetlerden herhangi birine katılım için kaydolmadan ya da katılmadan önce lütfen Gizlilik Politikası hükümlerini dikkatle okuyunuz. Oyun.News internet sitesini ziyaret ederek aşağıdaki şartları ve kuralları uygulamayı kabul etmiş sayılmaktasınız.

Oyun.News üzerindeki interaktif faaliyetlerden herhangi birine kaydolmanız ve/veya katılmanız, Gizlilik Politikası hükümlerini ve bunların sonucunda oluşan yasal hak ve yükümlülükleri kabul ettiğiniz anlamına gelmektedir. Gizlilik Politikası hükümlerini kabul etmediğiniz takdirde, lütfen Oyun.News interaktif faaliyetleri’nden herhangi birine kaydolmayınız veya katılmayınız.

Bu Gizlilik Politikası (”Gizlilik Bildirimi”); kişisel verilerinizin toplanması, hangi verilerinizin nasıl ve hangi amaçlarla işlenmesi, üçüncü kişilerle paylaşılması, muhafaza edilmesi, güvenliğinin sağlanması konularını ve bu konular ile ilgili olarak kişisel verilerinizin silinmesini talep etmeniz de dahil olmak üzere sahip olduğunuz haklarınızı ve yükümlülüklerinizi açıklamaktadır.

Gizlilik Politikası’nda bulunan ana başlıklara yan taraftaki içerik menüsünden de hızlı bir şekilde erişebilirsiniz.

Kapsam ve Rıza:

Bu Gizlilik Bildirimi, kişisel verilerinizin tarafımızca toplanması, kullanımı, paylaşımı, muhafaza edilmesi ve korunması konularını ve bunlar ile ilgili haklarınızı açıklamaktadır. Bu Gizlilik Bildirimi mobil cihazlar da dahil olmak üzere, erişim veya kullanım yönteminize bakılmaksızın, internet sitemiz de dahil olmak üzere, bu Gizlilik Bildirimi’ne atıfta bulunulan her tür uygulama ve hizmet sunumuna uygulanacaktır.

Web sitemizin WordPress blog kısmındaki başlıklar altındaki default yorum sistemi ve Disqus vb. yorum sistemleri ile Forum kısmındaki konu başlığı oluşturma, yanıtlar ve Disqus vb. yorum sistemlerini kullanarak ve/veya hesap oluşturarak iş bu Gizlilik Bildirimi ve Kullanıcı Sözleşmesi (Kurallar)‘ı kabul etmekte ve bu Gizlilik Bildirimi’nde açıklandığı üzere, kişisel verilerinizi toplamamıza, kullanmamıza, gerektiğinde üçüncü kişilerle paylaşmamıza, muhafaza etmemize ve korumamıza rıza göstermektesiniz.

Gizlilik Standartları:

Kişisel verilerinizin yalnızca bu Gizlilik Bildirimi’nde belirtilen amaçlar kapsamında işlenmesini sağlamak için uygun her türlü güvenlik tedbirini almış bulunmaktayız. Bu güvenlik tedbirleri örneğin, verilerinizin SHA-2 vb. şifreleme (enkripsiyon) yöntemlerinin birden fazla katlı olarak kullanılarak ekstra güvenlikli bir şekilde depolanması, veritabanı ve sunucu erişim portlarının kullanım haricinde her daim kapalı tutulması gibi konularda alınan ve ileri seviyede uygulanan önlemleri de kapsamaktadır.

Oyun.News, gizlilik yükümlülüklerine uygun şekilde hizmet sunmak, kişisel verilerinizin yalnızca bu Gizlilik Bildirimi’nde belirtilen kapsamda ve amaçlar doğrultusunda işlenmesini sağlamak ve kişisel verilerinizi yeterli düzeyde korumak konusunda gösterdiği kararlılığı, aldığı organizasyonel, teknik, idari ve/veya sözleşmeye dayalı tedbirlere de yansıtmıştır.

E-posta adresiniz, kriptolanmış durumda bulunan giriş şifreniz ve benzeri kişisel bilgilerinizi gizli tutmayı, gizliliğin sağlanması ve devamlılığını, gizli bilginin tamamının veya herhangi bir kısmının umuma yayılmasını veya yetkisiz kullanımını veya üçüncü bir kişiye ifşasını önlemek için gerekli tedbirleri almayı ve gerekli özeni göstermeyi Oyun.News yönetimi olarak taahhüt etmekteyiz.

Sorumlulukların Sınırlandırılması:

  • Kişisel bilgilerinizin güvenliği konusunda ketum davranmakta ve web sitesi yönetiminde yüksek güvenlik önlemleri almaktayız. Tüm veri güvenliği önlemlerinin alınmasına rağmen Oyun.News web sitesini hedef alan web atakları ve benzeri saldırılar sonucu gizli bilgilerin zarar görmesi veya başka ellere geçmesi durumunda Oyun.News yönetiminin herhangi bir sorumluluğu olmayacaktır.
  • Yasaların müsaade ettiği ölçüde ve kasten veya büyük ihmalden doğan zararlar dışında; Oyun.News web sitesinin kullanımından ve kullanımından doğan sonuçlardan, web sitesine erişmeniz, kullanmanız ve sitede gezinmeniz sonucunda bilgisayar donanımınızda, yazılımınızda, verilerinizde ya da diğer cihazlarınızda meydana gelebilecek zararlara neden olan zararlı yazılımlar da dahil ancak bunlarla kısıtlı olmamakla birlikte, sizin veya üçüncü bir taraf için doğan tüm zarar ve doğrudan veya dolaylı hasarlardan Oyun.News Web Sitesi Yöneticileri hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Kişisel Verilerin Toplanması:

* “Kişisel veriler”, kimliği belirli ya da elimizde bulunan veya erişimimizin bulunduğu verilerden kimliği belirlenebilecek bir gerçek kişiye ait olan bilgiler anlamına gelmektedir. Kişisel veriler, toplulaştırılmış olan veriler ile anonim hale getirilmiş olan verileri, gerçek kişilere ait olmayan veya belirli veya belirlenebilir gerçek kişilere ait olmayan istatistiki veriler gibi bilgileri içermemektedir.

* Web sitemizi kullandığınızda, kullanıcı hesabı oluşturduğunuzda, kullanıcı hesabı oluşturmak için ilgili formda bilgi verdiğinizde, hesap bilgilerinizi güncellediğinizde veya bilgi eklediğinizde, kullanıcılar arası görüşmeler, sohbetler yaptığınızda veya uyuşmazlık çözümüne katıldığınızda veya Web sitemiz ile ilgili olarak bizimle başka bir şekilde iletişime geçtiğinizde, kişisel verilerinizi topluyor, işliyor ve muhafaza ediyoruz.

* Topladığımız başlıca kişisel veriler aşağıdakilerdir:

Web sitemizi kullandığınızda, veya hesap oluşturduğunuzda bize sağladığınız kişisel veriler:

  • Hesap oluşturduğunuzda; adınız ve e-posta adresiniz gibi tanımlayıcı bilgileriniz;
  • Bazı hallerde, kullanıcı hesabı oluştururken veya web sitemizi kullanırken profil sayfanız üzerinden paylaştığınız yaş, cinsiyet, ilgi alanlarınız ve beğendikleriniz ile ilgili bilgiler;
  • Ayrıca, web sitemizde yer alan formlar aracılığıyla, web site üyeliği için oluşturduğunuz kullanıcı hesabınıza ilişkin bilgilerinizi güncelleyerek veya bilgi ekleyerek, uyuşmazlık çözümüne katılarak web sitemiz ile ilgili olarak bizimle başka şekilde iletişime geçerek sunmuş olduğunuz diğer bilgiler ve bu kapsamda oluşan kullanıcılar dahil yapılan her türlü özel mesaj, görüşme/yazışma içerikleri ile bunlara ilişkin kayıtlar;
  • Kimliğinizi doğrulayabilmek veya tespit edebilmek için yürürlükteki kanunlar uyarınca toplamamız ve işlememiz gereken veya buna izin verilen diğer bilgiler;
  • Bazı hallerde, hukuka aykırı, tehditkar, hakaret içeren ve sair istenmeyen mesajlar alındığına ilişkin kullanıcılarımızdan veya üçüncü kişilerden gelen şikayetleri değerlendirebilmek amacıyla mesajlaşma ve diğer yazışma içerikleri.

Web sitemizi kullandığınızda veya hesap oluşturduğunuzda otomatik olarak topladığımız kişisel veriler:

  • Web sitemizi kullanımınız ve bizimle iletişiminiz gibi konular hakkında da bilgi toplamaktayız. Bu bilgiler, Web sitemizi kullandığınızda, hesap oluşturduğunuzda, web sitemizde yer alan bir formda bilgi verdiğinizde, hesap bilgilerinizi güncellediğinizde veya bilgi eklediğinizde, kullanıcılar ile iletişime geçtiğinizde veya uyuşmazlık çözümüne katıldığınızda veya web sitemiz ile ilgili olarak bizimle başka şekilde iletişime geçtiğinizde kullandığınız cihazlardan aldığımız bilgilerdir. Bu bilgiler, cihaz kimliği veya benzersiz tanıtıcı, cihaz türü, reklam tanımlayıcı ve benzersiz cihaz simgesinden oluşmaktadır.
  • Mobil cihazınızdan elde edilen lokasyon bilgileri dahil olmak üzere coğrafi konum bilgileri. mobil cihazların çoğunun, mobil cihazın cihaz ayarlar menüsündeki bulunan bir uygulama ile lokasyon hizmetlerini kontrol etmenize veya kullanımını devre dışı bırakmanıza olanak sağladığını hatırlatmak isteriz.
  • Sayfa görüntüleme istatistikleri, sayfa gelen ve giden trafik bilgileri, yönlendiren URL, reklam verileri, IP adresiniz, göz atma geçmişiniz ve web log bilgileriniz gibi bilgisayar ve bağlantı bilgileri.

Çerezler, web işaretçileri ve benzer teknolojiler kullanarak topladığımız kişisel bilgiler:

  • Görüntülediğiniz sayfalar, tıkladığınız bağlantılar ve web sitemiz üzerinde yaptığınız diğer işlemler hakkında bilgi toplamak için reklam ve e-posta içeriğimiz ile çerez, web işaretçileri (beacons), benzersiz tanımlayıcı ve benzer teknolojiler kullanmaktayız.
  • Cookie/çerezler, istatistik kaydı tutan scriptler ve benzeri diğer teknolojilerden toplanan bilgiler, kullanıcı deneyimlerini geliştirmek, web sitesi ve diğer hizmetlerin kalitesini iyileştirmek amacıyla kullanılmaktadır.
  • Log Kayıtları: Tüm standart web sunucularında olduğu gibi Oyun.News sitesinde de istatistiksel amaçlı log kaydı tutulmaktadır. İstatistiksel log kayıtları; bağlantı yaptığınız ip numarasını, kullandığınız web tarayıcısı, ekran çözünürlüğü, erişim cihazı ve işletim sistemi ile web sitesindeki sörf bilgileri ve benzeri standart istatistiki bilgileri içermektedir. Bu log dosyaları sadece istatistiksel amaçlar dahilinde kullanılmakta ve kişisel gizliliğinizi ihlal etmemektedir. Ip numaranız ve diğer bilgiler, şahsi bilgileriniz ile asla ilişkilendirilmemekte ve asla ve asla başkalarıyla paylaşılmamaktadır.

Diğer kaynaklardan topladığımız kişisel veriler:

  • Sosyal medya siteleri ile bilgi paylaşımınıza veya hesabınızı oluşturmak veya ilgili sosyal medya sitelerine hesabınızı bağlamak için sosyal medya sitelerini kullanmanıza izin verebiliriz. Bu sosyal medya siteleri, bize (görüntülediğiniz içerik, beğendiğiniz içerik ve size gösterilen veya tıklamış olabileceğiniz reklamlar hakkında bilgiler gibi) ellerinde bulundurdukları birtakım kişisel verilerinize otomatik erişim sağlayabilir. İlgili sosyal medya sitesinde yer alan gizlilik ayarları ile erişimimizin bulunacağı kişisel verileri ve ilgili sosyal medya sitesinde hakkınızda saklanan kişisel verilere erişimimizi sağladığınızda verdiğiniz izinleri kontrol edebilirsiniz. Sosyal medya sitesi tarafından yönetilen bir hesabı, Oyun.News üyelik hesabınız ile ilişkilendirerek ve bu bilgilere erişimimiz için izin vererek, bu sosyal medya siteleri tarafından sunulan bilgileri bu Gizlilik Bildirimi uyarınca toplayabileceğimizi, kullanabileceğimizi ve muhafaza edebileceğimizi kabul edersiniz.
      • Sosyal ağlar Facebook.com ve Twitter eklentileri (“eklentiler”) web sayfalarımıza gömülebilir. İlgili servisler Facebook Inc. ve Twitter Inc. (“servis sağlayıcılar”) şirketleri tarafından sağlanır.
      • Facebook, Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, ABD (“Facebook”) tarafından işletilmektedir. Facebook eklentileri ve görünümlerini gözden geçirmek için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://developers.facebook.com/docs/plugins
      • Twitter, Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, ABD tarafından işletilmektedir. Twitter butonları ve görünümlerini gözden geçirmek için şu adresi ziyaret edebilirsiniz: https://twitter.com/about/resources/buttons
      • Eklenti servis sağlayıcıya hangi websitesi sayfalarımızı ziyaret ettiğiniz söyler. Websitemizi gezerken Facebook ya da Twitter kullanıcı hesabınıza bağlı olmanız durumunda, servis sağlayıcı kullanıcı hesabınızla eriştiğiniz bilgiler gibi ilgi duyduğunuz alanlar hakkında veri toplayabilir. Herhangi eklenti fonksiyonunu kullanırken (örneğin “Like” butonuna tıklandığında, yorum yazıldığında) bu bilgi de tarayıcı tarafından doğrudan saklanmak üzere servis sağlayıcıya aktarılır.
      • Facebook ya da Twitter tarafından veri toplanması ve kullanımı hakkında daha ayrıntılı bilgilere ve bu şartlar altında gizliliğinizi korumak için faydalanabileceğiniz haklar ve olasılıklara servis sağlayıcının veri koruma/gizlilik tavsiyeleri altından ulaşabilirsiniz. Veri koruma/Facebook tarafından yayınlanan gizlilik tavsiyesi: http://www.facebook.com/policy.php Veri koruma/Twitter tarafından yayınlanan gizlilik tavsiyesi: https://twitter.com/privacy
      • Facebook ya da Twitter’ın, sitelerinde sahip olduğunuz kullanıcı hesabınızla web sitemize ziyaretinize ilişkin bağlantı kurmasını engellemek için, web sayfalarımıza erişmeden önce ilgili kullanıcı hesaplarında oturumunuzu kapatmanız gerekebilir.
  • Başkalarına ait kişisel verileri (e-posta vb.) sitemize üye olmak amacıyla kullanamazsınız.
  • Yukarıda belirtilen kapsam ve sınırlar içinde kişisel veriler arasında yürürlükteki mevzuatta tanımlanan özel nitelikli kişisel verilerin de yer alabileceğini ve bu Gizlilik Bildirimi’nde verdiğiniz açık rızanın, söz konusu kişisel verilerin elde edilmesi ve bu Gizlilik Bildirimi’nde açıklanan şekilde kullanılması hallerini de kapsadığını hatırlatmak isteriz.

Kişisel Verilerin Kullanımı ve Muhafazası:

Topladığımız kişisel verileri; web site hizmetlerini (üyelik vb.) sunmak ve geliştirmek, sitemizde kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak (özellikle Adsense vb. reklamlar yoluyla beğenebileceğiniz hizmetler ve ürünleri önererek), size kişiselleştirilmiş reklam hizmetleri sunmak veya varsa hileli veya yasadışı faaliyetleri tespit etmek, bunları engellemek ve bu tür konuları soruşturmak için kullanmaktayız.

Kişisel verilerinizi, ilgili mevzuatın öngördüğü veya faaliyetlerimiz ile ilgili veya faaliyetlerimiz için gerekli oldukları süre boyunca muhafaza etmekteyiz. Buna ek olarak, kapatılmış hesaplardaki kişisel verileri de yürürlükteki mevzuata uymak, dolandırıcılığı engellemek, uyuşmazlıkları çözmek, soruşturmalara yardımcı olmak, Kullanıcı Sözleşmesi (Kurallar)’ı uygulamak ve yürürlükteki mevzuatın müsaade ettiği veya gerekli kıldığı diğer işlemlerde bulunmak için saklayabiliriz.

Kişisel Verilerin Paylaşılması:

Kişilerin, Oyun.News ile paylaşmış olduğu bilgiler, kişilerin onayı dışında ya da yargı kararı ve/veya yasal bir yükümlülük altında bulunmadığı sürece herhangi bir üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşa hiçbir nedenden ötürü paylaşılmayacak ya da verilmeyecektir.

Yasal düzenlemelerle bu bilgilerin açıklanmasını gerektiren bir durum tekâmül etmediği sürece hiçbir istisna ile bu bilgiler açıklanmayacaktır.

Kişisel bilgilerin açıklanmasını zorunlu kılan yasal zorunluklar arasında şunlar bulunabilir:

  • Yasal gerekliliklere uymak, Kullanıcı Sözleşmesi (Kurallar)‘ı  icra etmek, herhangi bir içeriğin diğer kişilerin haklarını ihlal ettiğine dair iddialara müdahale etmek veya herhangi birinin hakkını veya güvenliğini korumak için paylaşabiliriz.
  • Cezai soruşturma ya da şüphelenilen yasadışı faaliyetler ile bizleri, sizi veya diğer herhangi bir kullanıcımızı kanuni sorumluluğa maruz bırakabilecek olan diğer faaliyetler ile ilgili olarak doğrulanmış bir talebe cevaben kolluk kuvvetleri veya resmi makamlar veya yetkilendirilmiş üçüncü kişilerle de veri paylaşılabilecektir. Bu kapsamda isim, şehir, posta kodu, telefon numarası, e-posta adresi, kullanıcı kimlik geçmişi, IP adresi gibi yalnızca soruşturma veya ilgili inceleme ile alakalı olduğunu düşündüğümüz bilgileri açıklayacağız.
  • Fikri veya sınai hak ihlallerini engellemek veya durdurmak amacıyla gerekli gördüğümüz hallerde hak sahiplerine gerekli taahhüt ve sözleşmeleri kabul etmeleri halinde ilgili kullanıcıların (şehir, posta kodu, telefon numarası, e-posta adresi, kullanıcı kimlik geçmişi, IP adresi) bilgilerini paylaşabiliriz.
  • Mahkeme celbi, mahkeme kararı veya esas itibarıyla bunlara benzer bir kararın varlığı halinde veya muhtemel bir fiziki zarar veya finansal kaybı önlemek ya da şüphelenilen bir yasadışı faaliyeti bildirmek için iyi niyetli bir şekilde gerekli olduğunu düşünmemiz halinde kişisel verileri yasal işlemlere müdahil olan üçüncü taraflarla da paylaşabiliriz.
  • Başta 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ile 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun olmak üzere yürürlükteki yasal düzenlemeler uyarınca kişisel verilerinizi öngörülen yetkili merciler ile paylaşmakla yükümlü olduğumuzu da ayrıca hatırlatmak isteriz.

Kişisel Verilerin Silinmesi Talebi:

Sitemize üye olurken kullandığınız kişisel verilerinizin (e-posta adresi, adınız vb.) silinmesini her zaman talep edebilirsiniz. Kişisel verilerinizin silinmesi sitemizde bulunan üyeliğinizin sonlanması anlamına gelmektedir.

Kişisel verilerinizin silinmesini Oyun.News İletişim Sayfası üzerinden talepte bulunarak isteyebilirsiniz. Dilerseniz, Oyun.News Forum Yöneticisi‘ne bağlantı üzerinden özel mesaj sistemi ile ulaşarak da kişisel verilerinizin silinmesi ve üyeliğinizin sonlandırılması talebinde bulunabilirsiniz.

Kişisel verilerinizin silinmesi talebiniz alındıktan sonra en kısa süre içerisinde; web sitemiz üzerinde bulunan ve kişisel veri niteliği taşıyan e-posta adresiniz, adınız, varsa profil resmi ile avatarınız ile tarafınızca oluşturulan profil ve hesap sayfanızda bulunan bilgileriniz kaldırılacaktır.

Güvenlik:

Kişisel Verilerinizin kaybedilmesi, kötü niyetli olarak kullanılması, kişisel verilerinize yetkisiz erişim, kişisel verilerinizin yetkisiz paylaşımı veya değiştirilmesi gibi riskleri azaltmak için uygun teknik ve idari güvenlik tedbirleri almak suretiyle kişisel verilerinizi korumaktayız. Bu önlemler arasında şunlar bulunmaktadır:

  • Web site hizmetlerimizde SSL kullanarak web sunucusu ile tarayıcınız arasındaki veri akışını şifrelemekteyiz.
  • Sistemlere yetkisiz erişime karşı koruma sağlamak için, fiziksel güvenlik tedbirleri dahil olmak üzere bilgi toplama, depolama ve işleme uygulamalarımızı gözden geçirmekteyiz.
  • Şifreniz kullanıcı hesabınızı korur, bu nedenle benzersiz ve güçlü bir şifre kullanmalı, bilgisayarınız ve tarayıcınıza erişimi sınırlandırmalı ve Oyun.News’i kullandıktan sonra oturumu sonlandırmalısınız.

Veri koruma tedbirlerini almamıza rağmen, hiçbir tedbir tam anlamıyla güvenli değildir ve kullanıcı bilgilerinin güvenliğini garanti etmemekteyiz.

Feragatname:

Oyun.News’in özellikle şu nedenlerden kaynaklanan hasarlar için hiçbir sorumluluğu yoktur:

  • Kullanıcılar, girdikleri bilgilerin tamamının doğru, güncel ve kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt eder (bu, bütün Kullanıcılar’ın uymak zorunda olduğu Kullanıcı Sözleşmesi (Kurallar) ile sabittir). Kullanıcılar tarafından Site’ye girilen bilgilerin eksik, hatalı veya başkaca bir üçüncü kişiye ait olması nedeniyle doğabilecek tüm sorumluluk bilgileri Site’ye giren Kullanıcılar’a aittir.
  • Site’deki veya herhangi bir içerikteki ya da herhangi bir üründeki, maldaki, yazılımdaki, bilgideki veya hizmet yoluyla sağlanan ya da indirilen hizmetlerdeki, yanlışlar, hatalar veya kusurlar,
  • Her türlü virüs, yazılım arızaları ya da benzer mekanizmalar.
  • “Mücbir sebep” terimi, doğal afet, isyan, savaş, grev, iletişim sorunları, altyapı ve internet arızaları, elektrik kesintisi ve kötü hava koşulları da dahil ve fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla ilgili tarafın makul kontrolü haricinde ve Oyun.News gerekli özeni göstermesine rağmen önleyemediği kaçınılamayacak olaylar olarak yorumlanacaktır. Bu tanımlama ile mücbir sebep kavramına giren ve burada sayılmamakla birlikte hukuken mücbir sebep sayılan tüm durumlarda, Oyun.News, bu sözleşme ile belirlenen edimlerinden herhangi birini geç veya eksik ifa etme veya ifa etmeme nedeniyle yükümlü değildir. Bu ve bunun gibi durumlar, Oyun.News için, gecikme, eksik ifa etme veya ifa etmeme veya temerrüt addedilmeyecek veya bu durumlar için Oyun.News sitesinden herhangi bir nam altında tazminat talep edilemeyecektir.
  • Oyun.News, sitede veya serviste mevcut olan her türlü içerik ya da bilginin arızasız, hatasız, kusursuz, virüssüz veya üyenin yazılımını, verilerini veya cihazını değiştirebilecek, silebilecek her türlü şeyden arınmış olduğu konusunda hiçbir garanti vermemektedir. Site yoluyla yapılan her türlü içerik veya diğer materyal görüntülemesi veya yükleme işleminin sorumluluğu tamamen üyeye aittir.
  • Dış Bağlantılar: Oyun.News üzerinden bir çok dış adrese siz kullanıcılara faydalı olabilecek bağlantılar (link) verilmektedir. Oyun.News bağlantı verdiği harici web sitelerinin içeriklerinden veya gizlilik politikalarından sorumlu değildir.

Abonelikler:

Oyun.News üyesi olduğunuz andan itibaren, aksi tarafınızdan talep edilmediği sürece, belirli ve değişken olabilecek aralıklarla bilgilendirme e-postaları, e-posta adresinize gönderilebilecektir.

Dilediğiniz zaman bu e-postalarla ilgili değişiklik yapma, e-posta aboneliğinden çıkma ve yeniden başlatma hakkınız bulunmaktadır. Bu e-postaların içeriği, güncel paylaşımlarımız, etkinlik haberlerimiz, güncel gelişmeler ve benzeri bilgileri içerebilir.

Web sitemizin WordPress blog kısmındaki başlıklar altındaki default yorum sistemini kullandığınızda ya da Forum kısmında konu başlığı oluşturduğunuzda veya bir konu başlığına yorum yaptığınız sırada eğer bu içeriklere abone olma seçeneğini seçtiyseniz daha sonra başkalarının yaptığı yorum, yanıt vb. aktivitelerden dolayı e-posta ile bilgilendirme mesajı alırsınız.

E-posta adresinize otomatik yapılan bu bilgilendirmeleri web sitemizin ilgili sayfasındaki Yorum Seçenekler’inden ve/veya Forum Profil sayfanızda bulabileceğiniz Abonelikler sekmesinden iptal edebilirsiniz. Forum ya da site üzerinde yaptığınız yorum/yanıt vb. aktivitelerinden kaynaklanan bu bilgilendirmeleri size ulaşan e-postanın alt tarafında bulabileceğiniz abonelikten ayrılma (unsubscribe) linkine tıklayarak da iptal edebilirsiniz.

Forum Özel Mesaj Sistemi üzerinden site yönetimi ya da diğer forum üyeleri sizinle iletişime geçebilirler. Bu kişilerden forum özel mesajı almak istemiyorsanız engelleyebilirsiniz (block).

Diğer Hususlar:

Topladığımız kişisel verilerin doğru ve güncel olmasını sağlamak, bunlara erişebilmenizi ve bunları düzeltebilmenizi temin etmek için önlemler alıyoruz. Bu önlemler arasında şunlar bulunmaktadır.

Kişisel verilerinizin değişmesi veya doğru olmaması halinde gecikmeksizin güncellemenizi rica ederiz.

Herkese açık bir içerik girmeniz halinde, bu içeriği değiştiremeyebilir veya silemeyebilirsiniz. Talebiniz üzerine, hesabı kapatarak hesap faaliyetiniz ve yürürlükteki mevzuat uyarınca kişisel verilerinizin görüntülenmesini makul olan en kısa sürede sonlandıracağız.

Kişisel verilerinize erişim, kişisel verilerinizin değiştirilmesi veya silinmesi ile ilgili yasal haklarınıza saygı göstereceğiz.

Bunlara ek olarak, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında bize başvurarak, kendinizle ilgili kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenebilecek ve işlenmişse buna ilişkin bilgi talep edebilirsiniz. Böylelikle; 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’un 11.maddesi gereğince,

Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin hangi üçüncü kişilere aktarılabileceğini öğrenebilir;

Kişisel verilerinizin işlenme amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenebilir;

Eksik veya yanlış işlenen kişisel verilerinizin düzeltilmesini, işlemeyi gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini isteyebilirsiniz. Bu şekilde yapılan düzeltme, yok etme ve silme işlemlerinin; kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini de talep edebilirsiniz;

İşlenen kişisel verilerinize ilişkin itiraz hakkı ve zarar uğramanız halinde zararın giderilmesi hakkınızı kullanabilirsiniz. Gizlilik ve kişisel verilerin korunması konusunda daha fazla bilgi almak istediğiniz takdirde, sizlere yardımcı olmaya hazırız. Bilgilerinizin gizliliğini ve güvenliğini korumayı her zaman öncelikli amaçlarından biri olarak kabul eden Oyun.News’e haklarınızı kullanmak için İletişim sayfasından ulaşabilirsiniz.

İletişim:

İş bu Gizlilik Politikası sözleşmesi ile ilgili soru ve görüşlerinizi; Oyun.News İletişim Sayfası üzerinden ya da Forum Yöneticisi‘ne özel mesaj göndererek bildiriniz.

Değişiklikler:

Gizlilik Politikası ihtiyaç duyulduğu takdirde değişebilir ve değişiklikler bildirime ihtiyaç duyulmaksızın ve yayınlandığı anda yürürlüğe girer.

Bu nedenle sitemizi kullanmaya devam ettiğiniz sürece iş bu Gizlilik Politikası sayfamızı sık sık ziyaret etmenizi önemle rica ederiz.

Kişisel verilerinizin bu Gizlilik Bildirimi’nde yer almayan herhangi bir amaç ile toplanması, kullanılması, açıklanması veya muhafaza edilmesi durumunda, kişisel verilerinizin yeni amaçlar ile işlenmesi ile ilgili olarak yeni bir gelişme olması halinde önceden bilgilendirileceksiniz.

Gizlilik Bildirimi’nde yapılan ya da yapılacağı önceden bildirilen bu değişiklikleri kabul etmemeniz halinde üyeliğinizin sonlandırılmasını talep edebilirsiniz.

Oyun.News GİZLİLİK POLİTİKASI

Yayınlanma Tarihi: 19 Mayıs 2013

Son Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2021

Oyun.News
Logo