Sea of Thieves İnceleme ⋆ Oyun.News
8.3

Sea of Thieves İnceleme

0 Oy 0/5 Puan

Sea of Thieves inceleme yazımızla yine birlikteyiz. Sea of Thieves, Microsoft’un sahibi olduğu bir firma olan Rare Ltd. tarafından geliştirilen bir korsan oyunu. Çok uzun zamandır oyunla ilgili sadece bu kadar bilgiye sahiptik.

XBox sahipleri ise uzunca bir süredir oyunun kapalı alfa dönemlerine giriyor ve Sea of Thieves’in tadına bakıyordu. Bu fırsat nihayet bilgisayar oyuncularına da sunuldu ve biz de bu fırsatı kaçırmadık. İşte sizlere kısa bir Sea of Thieves hikâyesi…

Sea of Thieves Hikâyesi:

Sea of Thieves bizlere, kendi korsan hikâyemizi yaratmayı teklif ediyor. Önceden bu oyunla ilgili beklentilerim oldukça yüksekti ve bir an önce düzenlenecek olan ilk PC alfa dönemine davet edilmeyi bekliyordum. Ne mutlu ki; oyun PC’lere açıldığı anda kendime bir davet kapmayı başardım.

Sea of Thieves PC Kapalı Alfa’sının ilk gününde üç saat boyunca açık olan sunucularda, oyunun beni yerleştirdiği dört kişilik ekiple birlikte o ada benim bu ada senin yelken açtık, hazine kovaladık, düşmanlarla savaştık, köpekbalıklarından kaçtık…

Ancak hemen gaza gelip de, oyun çıktığı zaman hayâllerimin suya düşmesini de istemiyordum. O yüzden ikinci alfa dönemini bekledim ve “bakalım aynı heyecanı yaşabilecek miyim?” sorusuna cevap bulmak istedim.

Sea of Thieves’den gelen bir e-posta, 4-5-6 Ağustos 2017 tarihlerinde (günde üç saat boyunca) yeni bir alfa dönemi açılacağı haberinin gelmesi ile birlikte beklemeye koyuldum. Bu bekleyiş son buldu ve Sea of Thieves’in gerçekten de sandığım oyun olup olmadığını büyük oranda anladım diyebilirim.

Sea of Thieves gerçekten de “o” oyun mu? Evet, kesinlikle! Sea of Thieves, günümüzün seçilmiş oyunu olmaya en büyük aday. Öncelikle günümüzde erken erişimde olup da onlarca liraya satılan bir çok oyundan en az on kat daha kaliteli olduğunu söyleyebiliriz.

Gerek dengeli oluşu ve gerekse hatasız oluşuyla Sea of Thieves’in kapalı alfası, oyunun kendisi ile ilgili insanın aklında çok güzel düşünceler uyandırıyor. Sizlere oyundaki maceralarımdan birini anlatırsam, sanırım siz de oyunun ne derece eğlenceli olduğunu, biraz olsun anlayabilirsiniz.

Oynanış:

Sea of Thieves inceleme yazımızın bu bölümünde oynanıştan bahsedelim. Oyununa girdiğiniz anda, sistem sizi başka üç kişi ile eşleştiriyor ve sizi bir gemiye yerleştiriyor. Eğer arkadaşlarınızla birlikte oynamak isterseniz, onlarla bir ekip kurma olanağına da sahipsiniz elbette.

Ben tek başıma girdiğim için, sistem yanıma başka üç kişi daha verdi ve hep birlikte bir elimizde harita, diğerinde pusula, belimizde alaybozan ile sonu belirsiz maceralardan birine atıldık.

Kaptanın emriyle limandan demir aldık ve yelkenleri açtık, rotamız hazine adasıydı. Yolda karşımıza çıkabilecek diğer gemileri ve ufukta kopacak bir fırtınayı gözlemek için gözcü kulesine tırmandım, diğer iki kişi de yelkenlerle ilgileniyordu.

Çok vakit geçmeden maceramız hareketlendi; kuzey-kuzeydoğu yönünde fırtına bulutları ve tam doğuda da bize doğru gelen bir düşman gemisi belirdi. Acilen gözcü kulesindeki zili çalmaya başladım ve durumu bildirdim.

Kaptanımız tecrübeli birine benziyordu ki; hemen iki kişinin toplara geçmesini, birinin mermi ikmali yapmasını ve hasar alırsak onu tamir etmesini emretti (emir lafın gelişi, yoksa oyunda henüz kaba bir kişiyle karşılaşmadım).

Kaptan düşmanın toplarından kurtulmak için çeşitli manevralar yaparken, hem güzel organize olup, onları yoğun bir ateş almamızın, hem de yaklaşan fırtınanın etkisiyle düşman gemisi bizden kaçtı ve hepimiz görevlerimize döndük.

Sea of Thieves Sistem Gereksinimleri

Rare LTD. tarafından PC ve XBox One oyun platformları için yapılan ve MS Studios'un yayınladığı korsan oyunu Sea of ...

Sea of Thieves Hazine Adası:

Sea of Thieves oyununda hazine adasının ufukta görülmesiyle birlikte çanlar bir kez daha çalındı, bu sefer haberler daha kötüydü. Çünkü etrafımızda üç adet düşman gemisi vardı, birinin mürettebatı adaya ayak basmış olacak ki sahilde sabit duruyordu.

Ancak diğer ikisi bizi görür görmez hareketlendi ve top mermisi yağdırmaya başladı. Alelacele savaş pozisyonu almış olsak da durum pek iç açıcı değildi ve benle birlikte umudu kesen diğer tayfa aldık elimize akordeonla laternayı, başladık çalmaya.

Bir sağımızdan, bir solumuzdan geçen top gülleleri, kafamızın üstünden uçan mermiler pek umrumuzda değildi açıkçası, ne yaparsak yapalım zaten ölecektik bu gidişle. Zira çok geçmeden, ziyadesiyle öldük.

Birimiz yandan gelen top mermisi ile, diğerimiz ise şanslı bir alaybozan ateşi sonucu ölüp, -tıpkı korsan hikâyelerindeki gibi- kendimizi o meşhur Hayalet Gemi’sinde bulduk (bir süre sonra kaptan köşkünün kapısı açılıyor ve oradan geçip, tekrar geminizin yük bölümünde canlanıyorsunuz, tabi burası o hikâyelere dahil değil).

Neyse ki, gemimiz batmadan onlardan kurtulduk ve hazine adasına çıkmak için demir attık. Ama adaya çıkmadan önce son bir işimiz vardı; sahile demirlemiş diğer gemiyi karata oturtmak.

Bu işi de çabucak halledip hazine haritasının bize tarif ettiği yere doğru yürümeye koyulduk. Tam o sırada, sahilde gördüğümüz geminin sahipleri karşımıza çıktı.

Düşman mürettebatın kimisi kılıçla, kimisi de alaybozanla saldırdı ancak onları da saf dışı bırakmayı başardık. Hazine haritasına göre doğru yere geldik ve kürekleri kullanarak hazineyi bulunduğu yerden çıkarıp, gemiye götürdük.

Artık kutlamalar başlayabilirdi, bir yandan rom içiyor, bir yandan da akordeon çalıyordum. Tayfanın diğer üyeleri de benden farksızdı, hepsinin morali yüksekti ve hazine sandıklarını satmak için limana gidiyorduk.

Limana doğru ilerlediğimiz sırada çok içtiği için sarhoş olan mürettebattan biri denize düştü ve tam biz ona gülerken arkasından yaklaşan bir köpekbalığı gördük.

Neyse ki, tam vaktinde müdahale edip onu kurtardık ve köpekbalığına yem olmaktan kurtuldu. Limana ulaşıp hazineleri sattıktan sonra artık biraz dinlenme ve eğlenme vakti gelmişti.

Başka bir hazine avına koyulmadan önce, bolca rom içip eğlenmeye karar verdik. Sea of Thieves oyununda yaşadığım maceralardan sadece birisiydi bu. Emin olun, tahmin ettiğinizden çok daha büyük bir eğlence sizi bekliyor.

Son Sözler:

Yeri geldiğinde patlayan savaşlar ise oldukça eğlenceli. Sea of Thieves bu haliyle neredeyse kusursuz denebilecek bir seviyede. Umarım bol bol yeni içerikler eklenir ve oyuncu kitlesinin kalitesi düşmez.

Ancak Sea of Thieves’in tadını çıkarabilmek için, İngilizce bilmek şart sayılır. Yoksa mürettebatla birlikte yaşayacağınız eğlencelerden ve yapılan esprilerden uzak kalırsınız.

Oyunu oynamak isteyen arkadaşlar ”Sea of Thieves Sistem Gereksinimleri” yazımızı da inceleyebilirler.

Sea of Thieves inceleme yazımıza yorumlarınızı bekliyoruz.

8.3 Toplam Puan
Sea of Thieves İnceleme

Başlı başına efsanevi bir oyun olmaya aday olan Sea of Thieves oyununda harika bir renk paleti ile kaliteli ses efektleri ile yaratılmış atmosfer ruhunuzu dinlendiriyor.

Hikaye
8
Oynanış
9
Grafikler
8
Ses ve Müzikler
8
Artı Yönleri
  • Gerçek bir korsan oyunu,
  • Kaliteli bir oyuncu kitlesi,
  • Harika ses efektleri ve grafik kalitesi,
  • Güzel seçilmiş renk paleti,
  • Kaliteli müzikler.
Eksi Yönleri
  • Ölünce "şimdilik" önemli bir kaybınız olmuyor,
  • Yeni görevler, bölgeler, düşmanlar vb. eklenmesi şart.
İnceleme Yap  |  İnceleme ve Yorumlar
Beğen+1
0 Oy 0/5 Puan
DMCA Protection Status

Etiketler:

Veteran Soldier
Veteran Soldier

Yazılarını sosyal medya platformlarınızda paylaşmanızdan, sitede sörf yapmanızdan ve yorum yazmanızdan memnuniyet duyan bir website editörü ve amatör Call of Duty oyuncusu...

1 Yorum
  1. Korsan oyunu Sea of Thieves inceleme yazımıza yorumlarınızı bekleriz.

Yorum Yap, İnceleme Yaz

Oyun.News
Logo