Call of Duty 4 Modern Warfare Multiplayer Oynamak ⋆ Sayfa 3 ⋆ Call of Duty 4: Modern Warfare ⋆ Forum | Oyun.News
Bildirimler
Tümünü temizle

[Sabit] Call of Duty 4 Modern Warfare Multiplayer Oynamak

61 Gönderi
20 Üye
16 Beğeni
171.2 K Ziyaret
Gönderiler: 3280
Admin
(@administrator)
General

Konu başında Call of Duty 4 multi oynamak için detaylı anlatım mevcut. Call of Duty 4 Modern Warfare kategorisinde ise oyun hakkında geniş bilgiler ile çeşitli hataların çözümlerine dair başlıklara erişebilirsiniz. Call of Duty 4 v.1.6 ve v.1.7 resmi yamalarını henüz kurmadıysanız CoDPatch kategorisinden indirip kurabilirsiniz.

Ayrıca CoD4 Türkçe yamaya da aynı kategoriden erişebilir, indirme bağlantılarını, kurulum detayları ile kurulumda alınabilecek hataların çözümlerini inceleyebilirsiniz. Halihazırda en çok karşılaşılan Call of Duty 4 punkbuster kurulum/update sorununu ise Call of Duty 4 Punkbuster Oyun Gösterme Add a Game Sorunu başlığından yararlanarak giderebilirsiniz.

Bağlantılardan yararlanarak Call of Duty 4 multiplayer oynama ile ilgili bağlantı sorununuzu çözemez iseniz bu konu başlığından karşılaştığınız sorunu detaylı olarak ve mümkünse görsel de ekleyerek belirtebilirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Call of Duty 4 oyunu yükledim kurdum herşey çalışıyor multiplayer bağlantısını nasıl yapacağız???

Call of Duty 4 Modern Warfare Multiplayer Oynamak

Cevap
Gönderiler: 1
(@cmlykl)
Er

Call of Duty 4 multiplayer oynamak istiyorum.
Punkbuster kurulumu vs. hallettim.
Sadece serialde sıkıntı var.
Regedit machine activision COD4 dosyası bende yok machine içinde activison diye birşey yok.
ser*al de kabul ettiremedim programa hepsi kullanılıyor mu nereden bulabilirim ser*al?

Cevap
Admin
(@administrator)
General

Kayıt defterinden CoD4 bilgilerine erişemiyorsanız Call of Duty 4 key code/ser*al girmek için oyunu açıp ''Multiplayer Options''a giriniz.

Ve ardından ''Enter Key Code''a tıkladığınızda açılan resimde de görebileceğiniz CoD4 key kodu girme kutusundaki hücrelere kurulum sırasında kullandığınızı lisans key'inizi giriniz.

Call of Duty 4 multiplayer oynamak istiyorum.
Punkbuster kurulumu vs. hallettim.
Sadece serialde sıkıntı var.
Regedit machine activision COD4 dosyası bende yok machine içinde activison diye birşey yok.
ser*al de kabul ettiremedim programa hepsi kullanılıyor mu nereden bulabilirim ser*al?

Call of Duty 4 Modern Warfare Multiplayer Oynamak

Cevap
Gönderiler: 3
(@marvellous)
Er

İyi günler ben steamdan oyunu satın aldım indirdim macbook kullanıcısıyım oyuna online serverlara girmek istiyorum lakin tam yuklerden oyundan atıyor bazı maplar açılıyor ama killhouse filan vs tikladıgımda oyundan atıyor oyun durduruldu hatası alıyorum yardımcı olursanız sevinirim punkbuster ı yapmadım ama benım arkadaşımda yapmadı o bağlanabılıyor aynı servera bende böyle oyundan atıyor.

Cevap
Admin
(@administrator)
General

CoD4 v.1.6 resmi yaması ile gelen Killhouse haritası serverde oynandığı sırada servere girmek istediğinizde oyundan atıldığınıza/sunucuya giremediğinize göre resmi yamalar oyununuzda kurulu değil büyük ihtimalle. Fakat, PC için steam üzerinden alınan Call of Duty 4 sürümü resmi yamaları yapılmış olarak geldiğine göre MAC için olan CoD4 versiyonunun da resmi yamalı olarak gelmesi gerekir diye düşünüyorum.

Bu durumda bir sorun var demek ki. Tavsiyem Steam uygulamasını açıp Call of Duty 4 Modern Warfare > Sağ Tık > Özellikler > Yerel Dosyalar > Oyun Önbelleğinin Bütünlüğünü Doğrula diyerek oyununuzun dosya doğrulamasını yaparak varsa eksik dosyalarınızın download yoluyla yapılmasını sağlayınız.

Bunu yaparak dosyalarınızda olan eksikleri giderir ve Killhouse haritasının içinde bulunduğu güncellemeleri alırsınız diye tahmin ediyorum (Not: Hangi haritaların hangi resmi yama ile geldiğini, v1.6 ile v.1.7 yama sayfalarındaki açıklamalarda bulabilirsiniz).

Call of Duty 4 Modern Warfare Steam dosya doğrulaması yapmanıza rağmen hala sorununuz devam ederse yani ilk versiyonla gelen default haritaların oynatıldığı sırada servere girebiliyor ama yeni versiyonla gelen harita/haritaların açılması ile birlikte oyuna giremiyor/atılıyorsanız ancak şöyle bir çözüm önerim olabilir. Arkadaşınıza ait oyun dosyalarının ayrıntılı ekran görüntüsü ile kendi dosyalarınızı ad, dosya boyutu, dosya sayısı bakımından karşılaştırınız, bir fark görürseniz farklı olan dosyaları kendisinden bir şekilde transfer ederek deneyiniz.

Edit/Düzeltme: Dikkatli okumamışım, arkadaşınızın sistemi Windows imiş, bu durumda önerim işe yaramayacak. Tanıdığınız birinde ya da web ortamında CoD4'ün MAC sürümü bulabilirseniz kontrol edebilirsiniz.

Özel mesajla sorduğunuz benzer konuyu da buradan cevaplayayım. CoD serilerinde yaşanan Punkbuster sorunu iki firma arasındaki anlaşmazlık sonucu ortaya çıkan ve desteği kesilen bir sorun. Bu durumda pb kurulumlarının oyuncular tarafından manuel olarak yapılması gerekiyor maalesef. Günümüzde aktif olan sunucular da bu konudan muzdarip, bazı serverler pb aktif olsa da pb'nin aktif olmadığı çok sayıda sunucu mevcut.

Call of Duty 4 Modern Warfare oynaraken punkbuster olmaması nedeniyle oyundan atılırsanız atılma mesajında mutlaka 'Punkbuster'dan dolayı atıldığınıza dair bir ibare olur. Sizin sorununuzun pb ile ilgili olmadığını düşünmekle beraber pb aktif olmayan sunuculara giriş yapmanızı önerebilirim. PB'nin aktif olup olmadığını ise CoD4 multiplayer Join > Server List > Server özelliklerindeki dikey satırlardan veya aynı menüde bulunan Server Info butonuna basarak görebilirsiniz.

Fakat PB aktif sunucularda da oynamak isterseniz pb kurulumunu mutlaka gerçekleştirip oyunun seçenekler bölümünden PB > ON yapmanız gerekir. CoD4 pb kurulumu ile ilgili başlıkta da yazdığım gibi, eğer pbsvc.exe (Win) yazılımının kurulumunu MAC sisteminize gerçekleştirme imkanınız varsa (MAC kullanmadığım için bilgim yetersiz) ve ilgili başlıktan bildirirseniz bugün sorunuz üzerine araştırıp bulduğum MAC punkbuster Archive ve Library dosyalarını upload edip paylaşabilirim.

İyi günler ben steamdan oyunu satın aldım indirdim macbook kullanıcısıyım oyuna online serverlara girmek istiyorum lakin tam yuklerden oyundan atıyor bazı maplar açılıyor ama killhouse filan vs tikladıgımda oyundan atıyor oyun durduruldu hatası alıyorum yardımcı olursanız sevinirim punkbuster ı yapmadım ama benım arkadaşımda yapmadı o bağlanabılıyor aynı servera bende böyle oyundan atıyor.

gönderdiğiniz bağlantıda paylaştım gördüğüm kadarıyla çoğu server bu antihile programını kaldırmışlar benımle beraber cod4 satın alan arkadasım onda windows var bende macbook o dırek sızın punkbusterı yapmadan serverlara gırıyor bende denedım bazı serverlara gırıyor cok nadir bir şekilde ama çoğu servera gırerken tam map yukleme yerınde oyundan atıyor cod4 çalışmayı durdurdu dıyor sadece aynı konuyu ilgili başlıktada açtım ama sunda kararsızım ondan burdan yazıyorum punkbusterı kursam duzelırmı yoksa alakası yok oyun hatası fılanmı ona gore başlıklara yazım dıyorum punkbusterın kurulumuda farklı olacak çunku sizin anlatıgınız yontemdeki klasorler bende yok varsada farklı bır adda

Cevap
Sayfa 3 / 12
Oyun.News
Logo