Ben demiştim steam geçerse epic games de geçebilir diye oyun fiyatları steamle rekabet edecek kurla oyunlar daha da pahalı olacak. oyun alacak arkadaşlar olmayacak ve korsana doğru gidiyor hadi hayırlısı
Aynen, Steam Türk Lirası'ndan Dolar'a mı Geçiyor? başlıklı haberinizden kısa bir süre sonra Steam Türkiye üzerinden yapılan oyun alışverişlerini dolar ile fiyatlandırmaya başlamıştı.
Henüz Epic Games üyelik hesabıma bilgilendirme e-postası gelmedi ama TL.'den dolar sistemine geçmese de ''Türk Lirası üzerinden bölgesel/yerel fiyatlandırma tarafında adil ve tutarlı bir yapıya geçileceği'' şeklinde üyelerine email göndererek bir duyuru yapmış.
Anladığım kadarıyla Türk Lirası üzerinden devam edecekler ama fiyatlar biraz can yakacak gibi görünüyor.
Epic Games'in gönderdiği e-posta içeriği şu şekilde, ayrıca konu ile ilgili bir videoyu da ekliyorum aşağıya;
“Epic Games Store, dünyanın dört bir yanında bulunan kullanıcılarıyla geniş bir kitleye ulaşıyor. Ürünlerin farklı bölgelerde adil ve tutarlı bir şekilde fiyatlandırılmasını sağlamak amacıyla ortaklarımıza, ürün tekliflerine özel önerilen bölgesel fiyat sınıfları sunuyoruz. Şu anda bu bölgesel fiyat sınıflarını, mevcut kuralları ve döviz kurlarını en iyi şekilde yansıtacak şekilde güncelliyoruz.
Yakın zamanda yapmadıysan her bölge için mevcut ürün fiyatlarını gözden geçirmeni öneririz. Fiyatlandırma stratejin, hedef kitlene değer sunarken sürdürülebilir bir ticari yapılanma kurmana yardımcı olur. Herhangi bir para biriminde fiyat güncellemesi yapman durumunda indirim etkinliklerine katılabilmen için 30 gün beklemen gerektiğini lütfen aklında bulundur.”

