Call of Duty Black Ops 3 Kasma Sorunu ⋆ Sayfa 2 ⋆ Call of Duty Black Ops 3 ⋆ Forum | Oyun.News
Bildirimler
Tümünü temizle

[Sabit] Call of Duty Black Ops 3 Kasma Sorunu

15 Gönderi
4 Üye
2 Beğeni
7,619 Ziyaret
Gönderiler: 95
(@frank_woods)
Astsubay

İlk öncelikle herkese hayırlı ramazanlar, benim bi sorum olucaktı.

Ben Call of Duty Black Ops 3 satın aldım yükledim ama oyuna girdiğimde en düşüğünde düşük ayarlarında fps düşüklüğü, drop girme gibi sinir bozucu şeylerle karşı karşıyayım.

Call of Duty Black Ops 3 FPS-Kasma-Drop Girme Sorunu

PC özellikleri:

HP 250 g5

i3 işlemci 5. nesil

8 Gb. ram

2 Gb. AMD r5 m330 + Intel HD Graphics 5500 ekran kartı

500 Gb. hdd (100 gb boş alan var)

Black Ops 3 oyununda 720'de rahat oynatması gereken oyunda ciddi fps, drop problemi var. Ben bu pc ile de low'da oynamak istemiyorum ama ona da razıyım ama 800x600 de bile max 20 fps.

Bir problem olduğunu düşünüyorum, lütfen yardımcı olabilecek biri var mı?

Cevap
Gönderiler: 3266
Admin
(@administrator)
General

8 Gb. ram miktarınız yeterli. Intel Core i3-5005U 2.00 GHz. işlemciniz Black Ops 3 Minimum Sistem Gereksinimleri arasında bulunan Intel Core i3-530 2.93 GHz. ile karşılaştırıldığında (i3-5005U_vs_i3-530) o da minimum ve biraz üzeri gereksinimleri karşılıyor.

AMD Radeon R5 M330 2 Gb. 64-Bit DDR3 ekran kartınızın teknik özellikleri ise başta memory bus değeri ve çekirdek/bellek hızları olmak üzere oyunun minimum gereksinimleri olan GTX 470/HD 6970 ekran kartlarının oldukça altında kalıyor.

Black Ops 3'te yaşadığınız FPS, kasma, drop girme sorunlarının ana kaynağının ekran kartınız olduğunu düşünüyorum. Sisteminizde kaynakları gereksiz kullanan/tüketen uygulama/aktiviteler varsa ve bunları kaldırırsanız belki FPS değerlerinde biraz da olsa artış olabileceğini tahmin ediyorum.

Cevap
(@frank_woods)
Astsubay

İlk önce teşekkürler ve başka arkadaşlara bi faydası dokunur ümidiyle bir Black Ops 3 kasma, FPS sorunu için çözüm önerisi buldum onu sunucam;

Bu önerim AMD ekran kartları kullanan arkadaşlar için;

AMD Radeon Software uygulaması üzerinden oyunu başlatınca oyunu bana optimize ediyor ve en düşük ayarlarda Black Ops 3'te 30-45 FPS gibi değerler alabiliyorum, böyle az da olsa fps düşmesini azaltılabilir diye düşüyorum, Black Ops 3'teki takılmalar da baya azaldı.

Ve başka forum ve sitelerden okuyup gördüğüm kadarıyla Black Ops 3 oyunu biraz sorunlu yani ram tüketimi haddinden fazla ram tüketiyor gibisinden, en az 12 Gb. ram olmasının fayda sağlıyacağını söylüyolar, ben şu anlık idare ediyorum, başka arkadaşlar bunları deniyebilir.

Cevap
1 Yanıt
Admin
(@administrator)

General

Bilgilendirme için teşekkürler. Ben de Black Ops 3 ya da başka oyunlarda kasma vb. sorunlarla karşılaşanlar için AMD Radeon performans ayarları ile oyunlar sekmesine ait görselleri ekliyorum, umarım faydası dokunur. İyi oyunlar.

Amd Radeon Software Performans Ayarlari

Amd Radeon Software Oyunlar Sekmesi

Cevap
(@frank_woods)
Astsubay

konuyu tekrar hortlamak zorunda kalıyorum kesin çözüm için;

call of duty black ops 3 multiplayer ve zombide oyun en düşük ayarlarda 35-40 fps alırken birden bire 1-13-17 fps lere düşüyor. Bunun ekran kartından kaynaklandığını sanmıyorum ama yine de nolduğunu bilemiyorum, amd uygulaması  artık işe yaramıyo anlık birşeymiş, diğer oyunlarda fsp sorunu yok, ram den kaynaklı mı acaba? 8gb ram ddr3 var 🙁 çözü mü yok mu, ram tüketimi darboğaz olabilir mi, ekran kartından mı kaynaklanıyo acaba ama öyle olsa hep kasma drop olmaz mı, arada bi geliyo ve oyunu felç ediyor.

Cevap
2 Yanıt
Admin
(@administrator)

General

Black Ops 3'te zaman zaman yaşadığınız kasma/FPS düşmesi sorunu sisteminizin aşırı ısınmasından kaynaklı olabilir.

Black Ops 3 bahsettiğiniz diğer oyunlardan daha fazla kaynak tüketimi yapıyor olabilir, laptopunuzun ısınma durumu nasıl? Speccy Free ya da benzeri bir yazılımla boşta ve yükteki ısı değerlerini inceleyebilir misiniz?

Gönderen: @frank_woods

konuyu tekrar hortlamak zorunda kalıyorum kesin çözüm için;

call of duty black ops 3 multiplayer ve zombide oyun en düşük ayarlarda 35-40 fps alırken birden bire 1-13-17 fps lere düşüyor. Bunun ekran kartından kaynaklandığını sanmıyorum ama yine de nolduğunu bilemiyorum, amd uygulaması artık işe yaramıyo anlık birşeymiş, diğer oyunlarda fsp sorunu yok, ram den kaynaklı mı acaba? 8gb ram ddr3 var 🙁 çözümü yok mu, ram tüketimi darboğaz olabilir mi, ekran kartından mı kaynaklanıyo acaba ama öyle olsa hep kasma drop olmaz mı, arada bi geliyo ve oyunu felç ediyor.

Cevap
(@frank_woods)

Astsubay

@administrator hocam kurdu denedim oyundayken cpu 81 derecelere çıkıyor.

gta 5 720 de oynarken gram kasma yokken bu black ops 3 de böyle olması saçma geliyo.

Cevap
Admin
(@administrator)
General

Aynen, Black Ops 3'te optimizasyon sorunu var bence de. Laptop altına konan soğutucu fanlar var, onlardan bulabilirseniz mutlaka faydası olacaktır.

Cevap
1 Yanıt
(@frank_woods)

Astsubay

@administrator hocam soğutucu var zaten bu arada sizin önceden ''öncelik atama'' işlemlerini hacker programıyla yaptım az etkisi oldu drop az gririyo şimdi ama drop fps düşmesi ortadan kalkmadı maalesef

Cevap
Sayfa 2 / 2
Oyun.News
Logo