Valorant Van 9001 Hatası Alıyorum, Yardım

Valorant oyununu açtığımda ekran görüntüsünde de gösterdiğim gibi Van 9001 ''The build of Vanguard requires TPM version 2.0 and secure boot to be enabled in order to play.'' şeklinde hata alıyorum.
Bu Valorant Van 9001 hatası Windows 11 kullanmaya başladıktan sonra olmaya başladı. Lütfen yardım edin arkadaşlar.

Bugünlerde çoğu oyuncunun karşılaştığı Valorant Van 9001 hatası Windows 11 işletim sistemine gelen bir güncellemeden kaynaklanıyor ya da Windows 11'i yeni kullanmaya başlayanlarda bu sorun ortaya çıkıyor.
Valorant oyununa ait hile koruma sistemi olan Vanguard Anti-Cheat uygulamasının düzgün çalışabilmesi için TPM version 2.0 ve bios ayarlarındaki secure boot'a gereksinim duyuyor.
Van 9001 hatasının kalıcı olarak çözümlenmesi için Valorant'a güncelleme gelmesi gerek. Yaptığım araştırmaya göre Valorant oyun yapımcıları konudan haberdar ve update için çalışıyorlarmış.
Şu an için Valorant Van 9001 hatasının çözümü için Windows açılışı sırasında bios'a girip bazı ayarları yapmak çoğu oyuncularda çözüm sağlamış durumda.
Önemli: Bios ayarlarını yaparken çok dikkatli olmak, başka ayarlara dokunmamak çok önemli, yoksa sisteminiz açılmayabilir.
Çözüm için gerekli bios ayarları;
- Windows bios ayararına girmek için açılışta DEL ya da F11 ya da sizin sisteminizde hangi tuş ile ise o tuşa basıp bios ayarlarına giriniz,
- Ardından Advanced/Windows O/S Configuration ayarını UEFI olarak seçiniz,
- Değişiklikleri kaydedip sisteminizi yeniden başlatınız ve tekrar BIOS ayarlarına giriniz,
- Daha sonra da Bios ayarlarında görebileceğiniz Secure Boot ayarlarına girip ENABLE olarak ayarlayınız,
- Yaptığınız değişiklikleri kaydederek sisteminizi yeniden başlatarak oyunu kontrol ediniz.
İyi oyunlar.
Gönderen: @the-vetValorant oyununu açtığımda ekran görüntüsünde de gösterdiğim gibi Van 9001 ''The build of Vanguard requires TPM version 2.0 and secure boot to be enabled in order to play.'' şeklinde hata alıyorum.
Bu Valorant Van 9001 hatası Windows 11 kullanmaya başladıktan sonra olmaya başladı. Lütfen yardım edin arkadaşlar.

Bios menüsünde Secure Boot ayarını bulmakta biraz zorlandım ama sonunda önerilerinizi uygulayınca Valorant Van 9001 hatasını çözdüm, teşekkürler.
- 39 Forumlar
- 881 Konular
- 7,897 Gönderiler
- 42 Çevrimiçi
- 2,061 Üyeler