[Çözüldü] Bir Oyuncunun Bilgisayarından Kesitler

Sistemim uzunca bir süre arızalı kalmış emanet bir sistemle bir yıl idare edip bağlantıdaki konuda ''Görürsünüz Siz'' demiştim 😀 Geçenlerde toplama yapıp eski bilgisayardan nihayet kurtuldum arkadaşlar.
Yeni bilgisayar almak için yaklaşık bir yıllık süre beklemek gerekli mi idi ama beklediğime de değdi sanırım, hem hedeflerimdeki OEM parçaların oldukça üzerine çıktım hem de %25'lik indirimi yakalayıp yaklaşık 1000 TL. kazancım oldu.
Şimdilik çıkmış tüm oyunları ve CoD serisinin son oyunu Call of Duty Ghosts da dahil tamamını yapılabilecek en yüksek ayarlarda ve 1920x1080 ekran çözünürlüğünde lag, ısınma vb. olmaksızın oynayabiliyorum, o be dünya varmış, he he.
Mevcut harddiskler dışında yenilediğim sisteme ait bilgileri aşağıda bulabilirsiniz.
AMD M5A97 EVO R2.0 970/SB950 AM3+ DDR3 2133 Mhz. SATA 3.0 ana kart,
AMD FX X8 8350 AM3+ 4 Ghz. 16 Mb. 8 çekirdek işlemci ve Hyper 212 EVO işlemci soğutucu
8 Gb. RipJawsX DDR3 1600 Mhz. CL9 RAM
AMD R9 270X DirectCU II TOP 2 Gb. GDDR5 256-Bit DX 11.2 ekran kartı
XIGMATEK Talon Black Edition MidTower kasa ve Vector 80Plus 750W PSU
Philips 23.6 inç 247E4LHAB LED ekran

hayırlı olsun güle güle kullan dememe gerek yok bunu anca güle güle kullanırsın 🙂 hehe
uzun ömürlü olur inşallah ama resimler biraz büyük olmamışmı sence 🙂
bu pc için bende 1 yıl beklemeye razı olurdum 🙂
hafif kıskançlık belirtileri sezebilirsin ama kem göz kesinlikle yok
sevindim adına yeniden hayırlı olsun

Abi sonunda patlattın bombayı 😀 o nasıl bi işlemci fanıdır ekran kartıdır...10 yıl arkana bakmazsın artık...hayırlı olsun güle güle kullan abi..

Sağolasın, teşekkürler. Nasıl olsa kullanıcılar üzerine tıklayınca küçük boyutta gözüküyor düşüncesiyle ve bilgisayar resimleri arama sonuçlarında yukarıda çıksın amacıyla 4000x3000 px. yüksek tuttum, Mb. cinsinden boyutlarını ise sadece 45 Mb.'tan 5 Mb.'a düşürebildim ancak 🙂

abi hayırlı olsun 🙂
her cod oyuncusunun hayalindeki pc yi toplamışsın 🙂

Teşekkürler arkadaşlar, Allah her oyuncuya böyle bilgisayar nasip etsin. Zor tarafları da yok değil hani, insan hangi oyunu oynayacağını şaşırıyor. Ben de Call of Duty Ghosts, Battlefield 4, Black Ops 2 ve Modern Warfare 3'ü birlikte açıp görev çubuğuna alıyorum, istediğim oyuna kaldığım yerden devam ediyorum 😀 😀

Hayırlı olsun abicim güle güle kullan artık seni oyunlarda daha çok aramızda görürüz umarım 😀

Yaklaşık 5.5 yılık kullanımın ardından AMD R9 270X DirectCU II TOP 2 Gb. GDDR5 256-Bit DX 11.2 ekran kartım arıza yaptı arkadaşlar. Bilgisayarcımla birlikte küçük onarım imkanlarını denedik ama daha profesyonel bir tamir gerektiriyor maalesef.
Ekran kartının yaklaşık 300-400 TL.civarında bir onarım maliyeti olacağını öngördüğümden ileride tamir ettirmeyi ve yerine başka bir ekran kartı almaya karar verdim. İndirim kampanyalarını takip ettim bir süre ve sonunda fiyat/performans bakımından da çok uygun bulduğum HIS AMD Radeon RX 580 ICEQX2 OC 8 Gb. 256-Bit GDDR5 DX12 ekran kartını alıp sistemime taktım ve kullanmaya başladım. Fiyatı da günümüz şartlarına göre oldukça uygun geldi. RX 580 ICEQX2 ekran kartı ile ilgili bir sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım.

Gönderen: @administratorYaklaşık 5.5 yılık kullanımın ardından AMD R9 270X DirectCU II TOP 2 Gb. GDDR5 256-Bit DX 11.2 ekran kartım arıza yaptı arkadaşlar. Bilgisayarcımla birlikte küçük onarım imkanlarını denedik ama daha profesyonel bir tamir gerektiriyor maalesef.
Ekran kartının yaklaşık 300-400 TL.civarında bir onarım maliyeti olacağını öngördüğümden ileride tamir ettirmeyi ve yerine başka bir ekran kartı almaya karar verdim. İndirim kampanyalarını takip ettim bir süre ve sonunda fiyat/performans bakımından da çok uygun bulduğum HIS AMD Radeon RX 580 ICEQX2 OC 8 Gb. 256-Bit GDDR5 DX12 ekran kartını alıp sistemime taktım ve kullanmaya başladım. Fiyatı da günümüz şartlarına göre oldukça uygun geldi. RX 580 ICEQX2 ekran kartı ile ilgili bir sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırım.
İsabetli bir seçim olmuş, Call of Duty: Modern Warfare Remastered Steam'den alarak full ayarlarda oynamanızı tavsiye ederim. Özellikle 60 FPS ve üstü çok farkettiriyor. Benim kart GTX 1050Ti sadece Anti-aliasing ve Shadows ayarları kapalı şekilde 60 FPS alıyorum. Tabii biraz monitörün etkisi var. 768p(1366x768) monitör kullanıyorum. 1080p monitörde oynasaydım 30 FPS'ye kadar inebilirdi oran. 768p'den memnunum ama 1366x768 HD'nin biraz üstünde gayet iyi. Uzun lafın kısası sisteminiz çok elverişli MWR'yi tavsiye ederim!

HIS AMD Radeon RX 580 ICEQX2 OC 8 Gb. 256-Bit GDDR5 DX12 ekran kartını aldıktan 1 ay kadar sonra arıza yaptı şansıma. Arıza yaptığında sistem kapandı, güç düğmesine bastığında ise PC tepki vermiyordu.
Daha sonra satıcı/aracı firmanın yönlendirmesiyle RX 580 ICEQX2 yetkili servisi Segment Bilgisayar'a ücretsiz kargo ile gönderdim, sağolsunlar 9 iş günü içerisinde garanti kapsamında yenisiyle değiştirip gönderdiler.
Call of Duty: Modern Warfare Remastered tavsiyenizi değelendireceğim, şimdilik MWR oyununda iyi bir indirim kampanyası yapmalarını takip ediyorum.
Gönderen: @yankeeİsabetli bir seçim olmuş, Call of Duty: Modern Warfare Remastered Steam'den alarak full ayarlarda oynamanızı tavsiye ederim. Özellikle 60 FPS ve üstü çok farkettiriyor. Benim kart GTX 1050Ti sadece Anti-aliasing ve Shadows ayarları kapalı şekilde 60 FPS alıyorum. Tabii biraz monitörün etkisi var. 768p(1366x768) monitör kullanıyorum. 1080p monitörde oynasaydım 30 FPS'ye kadar inebilirdi oran. 768p'den memnunum ama 1366x768 HD'nin biraz üstünde gayet iyi. Uzun lafın kısası sisteminiz çok elverişli MWR'yi tavsiye ederim!
- 39 Forumlar
- 882 Konular
- 7,900 Gönderiler
- 8 Çevrimiçi
- 2,062 Üyeler