Mir4 Para Kazanma Hakkında ⋆ Oyunlardan Para Kazanma ⋆ Forum | Oyun.News
Bildirimler
Tümünü temizle

Mir4 Para Kazanma Hakkında

2 Gönderi
2 Üye
0 Beğeni
384 Ziyaret
(@the-vet)
Gönderiler: 102
Astsubay
Konu Sahibi

[#903]

Mir4 oyunu oynarak coin/kripto para kazanma nasıl oluyor arkadaşlar? Mir4 resmi sitesinde Darksteel madenciliği yapıp kazandıktan sonra bunu Draco coin’e çevirmek vb. açıklamalar var.

Kazanılan 100.000 Darksteel çevrildiğinde 1 Draco yapıyormuş. 1 Draco coin ise 2022 başlarından bu yana yaklaşık olarak 2,20 dolar civarında.

Mir4'te oyun oynayarak kripto para madenciliği yapılıyor anladığım kadarıyla ama konuyu detaylı olarak tam anlayamadım.

Mir4 kayıt olmadan önce sizlere sorayım istedim. Mir4 ödeme yapılıyor mu? Ödeme kanıtı olarak dekont vb. sunabilecek arkadaşlar varsa konuya yazabilir mi?

Ayrıca Mir4 coin güvenli mi? Mir4 Türkiye platformu ya da temsilcilik veya iletişim bilgisi vs. var mı?

Ekşi'ye de baktım ama yeterli bilgi yok, Mir4 para kazanma yöntemleri konusunda bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? Bir de Mir4 Türkçe dil desteği varsa yazabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

Mir4 Para Kazanma

Gönderildi : 21 Şubat 2022 19:32
(@administrator)
Gönderiler: 3262
General Admin

Mir4 üyeliğim yok ama bildiğim kadarıyla ödemelerde bir sorun yok diye biliyorum, çeşitli videoları incelediğimde ödeme aldıklarını söyleyenler mevcut.

MMORPG oyunu Mir4'ü ya da başka bir oyunu oynayarak kripto para madenciliği yapıp para kazanmak mümkün ama içinde bulunduğumuz zamandaki enerji fiyatlarını düşünürsek şu an için pek akılcı görünmüyor.

Çünkü bir taraftan oyun oynarken diğer taraftan kripto para madenciliği yapan sisteminiz oldukça yüksek miktarda elektrik kullanımına neden oluyor. Bu da kazanılan coin maliyetini kurtarmıyor maalesef, fakat kripto para fiyatları ileride artar ve elektrik fiyatları artmaz ya da aynı kalırsa Mir4 vb. oyunlarla kripto para madenciliği yaparak para kazanmak maliyet bakımından karlı ve akılcı olabilir.

Mir4'ün web sitesinden baktığımda Türkiye'de temsilciliği veya iletişim bilgisi bulunmuyor maalesef. Mir4 resmi sitesini incelediğimde ise domain/alan adının Haziran 2021'de 5 yıl süreli olarak 2026 tarihine kadar tescil edildiğini görüyorum, bu da güvenirlik bakımından önemli göstergelerden biri. Ayrıca oyunun Steam üzerinden de erişilebilir olması diğer bir güvenirlik göstergesi bence.

MIR4 oyununu oynayarak nasıl para kazanıldığına gelince; kısaca şöyle diyebiliriz. Oyuncular bir taraftan oyun oynarken diğer taraftan kripto para madenciliği yapabiliyorlar yani oyunu oynadıkça para kazanabiliyorlar. Aynı Mir4 hesabınızla cep telefonu ya da laptop vb. mobil cihazlarınız üzerinden oynayabilidiğiniz gibi masaüstü bilgisayarlar üzerinden de oynayabiliyorsunuz.

MIR4’te oynayarak kazanılan Darksteel'ler; DRACO adı verilen ve USD tokenler ile değiştirilerek kripto hesabınıza aktarıyorsunuz. Ancak Darksteel kripto para madenciliğine başlayabilmekk için MIR4’te en az 40 level'e ulaşmanız gerekiyor.

Mir4'ün Steam üzerindeki sayfasında bulunan önemli gördüğüm bazı yorumları aşağıya ekliyorum, belki size ve site ziyaretçilerimize Mir4 hakkında bir fikir verir, iyi oyunlar.

Bittimoruk Nickli Kullanıcı:

Arkadaşlar mining yapıyor diyen cahilleşmiş 2 IQ insanlar arkadan yemiştir. 210 saattir 3 client 24 saat açık tutuyorum GPU max kullanımı %15, CPU max kullanımı %20. Hem eğlenip, hem para kazanmak isteyenler için bu oyun, bu tarz diğer oyunlara bin basar. Mutlaka oynamalısınız.

Önemli: Oyuna girdikten sonra tüm ayarları en düşüğe alın! Yalnız "Frame Rate" kısmı "High" kalsın!

Weshade Nickli Kullanıcı:

Öncelikle herkese merhaba. Maalesef ki oyun hakkında görüşlerimi belirtemeyeceğim çünkü bu bir oyun değil bu bir uygulama. Birçok insan bu uygulamayı para kazandırdığından dolayı oynamakta fakat işler aslında çok farklı.

Oyundan para kazanma mantığı şu şekilde işliyor: Oyundaki bir kaynağı yani Darksteel'i DRACO'ya çeviriyorsunuz ve farklı aracılar sayesinde de bu DRACO Coin'i sattıktan sonra kendi banka kartınıza aktarıyorsunuz. Gerçekten oluyor mu diye merak ediyorsanız evet oluyor fakat işler bu kadar masum değil.

Oyunu oynadığınızda bilgisayarınızdan bir fan sesi duymaya başlayacaksınız. Ben ve arkadaşım gibi meraklı insanlarsanız bir oyunun neden sizin fan hızınıza veya bilgisayarınızın başka parçalarının ne kadar çalışacağına karıştığını öğrenmek isteyeceksiniz ve sonrasında fark edeceksiniz ki aslında oyunda 40 seviyeye geldikten sonra doğru düzgün elde edebildiğiniz Darksteel'i farmlayıp sonrasında bunu DRACO Coin'e dönüştürerek elde ettiğiniz kazanç aslında sizin ekran kartınızı parçalıyormuş.

Oyunu başlattığınızdan itibaren siz artık oyunun madencisi oluyorsunuz. Siz dediğim olan bilgisayarınıza oluyor. Oyun sizi bir kukla gibi kullanıyor. Kullandıktan sonra da kendi kazancından bir miktarını da size veriyor. Siz de oyundan para kazandığınızı zannediyorsunuz.

Şimdi gelelim matematik kısmına 40 seviyeye ulaştığınızı varsayıyorum ve tek işinizin Darksteel elde etmek olduğunu düşünelim. 3 gün içinde 15 dolar kazanabilirsiniz bu da size şu an ki kur ile yaklaşık 125 TL yapacaktır.

Fakat şimdi diğer kısma geçelim. Bu değerlerde (Oyunun ne kadar neyi kullandığını inceledim) bilgisayarınızı bu kadar zorlarsanız ve orta kalite bir bilgisayara sahipseniz 1 ay sonunda ya PSU'nuz ya ekran kartınız ya da ana kartınızın yanacağını veya bozulacağının garantisini verebilirim. Bunlar ucuz şeyler değil.

Düşünüyorsanız ben bir ay içerisinde 1500 TL kazanacak kadar oynarım o zaman her ay başka bir parçanızın bozuluşunu ve diğer parçalarınızın ömrünün bitişini izlersiniz. Kazandığınız parayla da bunları almakla uğraşırsınız.

Okuduysanız yorumu beğenin ve birçok insan bilgilensin çünkü kimse farkında değil arka planda ne gerçekleştiğinin. Dediklerime inanmayan kişiler olursa oyunun giriş ekranında izin verdiğimiz şeyleri dikkatli bir biçimde gözden geçirebilirler. Unutmayın, bir ürün bedavaysa ürün sizsinizdir.

Exodus Nickli Kullanıcı:

Merhabalar. Yorumların bir kısımını okudum. Özellikle oyunun mining yaptığı ile ilgili kısımları okudum. Bilgisayar yazılımcısıyım ve yaklaşık 13 senedir bu meslek ile uğraşmaktayım. Şimdi bazı arkadaşlar oyun bilgisayarınızda mining yapıyor, ekran kartını çürütüyor gibi yorumlar yapmış bu yorumlara bir açıklık getirelim.

Öncelikle oyun sistem isteyen bir oyun. Yani her oyun gibi bu oyun da sisteminizi kullanacaktır. Bunun yanında oyunun android ve ios sürümleri var. Bir mobil platformunda ne kadar mining yapılabilir? Veya bu platformda yapılan mining karının oyun geliştiricisine katkısı ne olur? Hiç..

Yine de buna güvenmedim ve oyunun portlarını kontrol ettim. Mining işlemine dair herhangi birşey göremedim. Oyunun ekran kartını kullanması veya bilgisayarınızın fan sesi çıkarması mining yapıldığına işaret değildir.

Şimdi bazı arkadaşlar şu soruyu sorabilirler. O halde neden böyle bir oyun ücretsiz ve geliştiriciler nereden para kazanıyor? Bu soruya da açıklık getirelim. Oyun içerisinde ücretli eşyalar satılmakta. Tabi ki bu da değil yalnızca.

Mir4 blockchain sistemi üzerine kurulu bir oyun. Yani kendi çıkardıkları tokenin (Draco) değeri artıyor. Geliştiriciler buradan da para kazanıyorlar bunun yanında siz de kazanıyorsunuz. Sistem tamamen bu şekilde işlemekte ve ilerlemekte.

Amaterasu Nickli Kullanıcı:

2 Ekim 2021 tarihinde bu oyunu can sıkıntısına steam ücretsiz oyunlarında dolaşırken keşfettim. Öncelikle en çok oynanan ücretsiz oyunlara bakıyordum. Ve ilk sayfada MIR4 diye bir oyunu gördüm. Tıkladım ve oyunun fotoğrafları pek hoşuma gitmedi. Adeta mobil oyunlardan farkı yok gibiydi.

Bu kafamı çok karıştırmıştı çünkü neden bu kadar çok insan oynuyor düşüncesine kapılmıştım. Daha sonra internetten bir kaç arama yaparak bu oyunu insanların neden oynadığını öğrenmek istedim. Ve türkçe kaynak yoktu. İlk defa türklerin keşfetmediği bir oyun oldukça şaşırtıcıydı. çünkü hiçbir Türkçe kaynak yoktu birkaç yabancı forumlara göz attım ve oyunun BLOCKCHAİN, NFT tabanlı olduğunu öğrendim.

Yani kısacası oyundan para kazanabiliyorsunuz. ilk başta inanmamıştım. Fakat forumlarda çoğu insan 2 günde ortalama 50 dolar kazandığını belirtmişti. Bu Türkiye oldukça yüksek fiyatlara denk geliyor ortalama bir fiyat veremeyeceğim çünkü sürekli dolar yükseliyor.

Her neyse oyunu indirdim ve ilk karakterimi lancer olarak açtım. Mir4 oyununda para kazanmak için 40 level olmamız gerekiyordu ve bunun için 2 gün uyumayıp hesabımı kastım. Yüzlerce görev yaptıktan sonra 40 levele sonunda ulaştım.

Daha sonra bicheon valley diye bir maden haritasına gittim. kocaman haritada her yerde darksteel taşları vardı her darksteel taşı birbirinden farklıydı beyaz renkli taşlar az verirken sarı renkli taşlar daha çok darksteel veriyordu ben ortasını bulup maviye oturdum.

Çünkü en çok darksteel veren taşlar genelde kapılmış oluyordu ve sunucunun en güçlüleri onları kazabiliyordu ve zaten haritada nadir çıkıyordu. Yaklaşık 1 gün sonra ortalama 200 bin darksteel kastım ve o zamanlar oyunun kripto parası olan draco 7 - 8 dolara tekabül ediyordu.

Parayı çekmek için öncellikle Wemix hesabı açtım daha sonra Binance hesabı. Oyunun market kısmından darksteelerimi draco coine çevirdim ordan wemix cüzdanıma geldi ve dracoları wemix e çevirip klay coine dönüştürdüm klay coinden Binance hesabıma transfer ettim ve ondan sonra ilk paramı çektim.

Oldukça şaşırtıcı çünkü ilk defa bir oyundan para kazanmıştım. Oyun gerçekten güzel miktarlarda para kazandırıyordu ve daha fazla araştırma yapma sonucunda 3 Mir4 hesabı açma kararı aldım.

Bu sefer 2 tane büyücü açtım oyunda büyücü maden konusunda avantajlıydı eskiden insanlara 1 kere vurup madeni çalabiliyorduk ve bunu en güzel büyücü yapıyordu (artık maden çalınmıyor) 1 hesabımı ana hesabım gibi oynadım ve diğer 2 sini 40 level yaptıktan sonra 7/24 madene bıraktım ve günde yaklaşık ortalama hepsinden 3 draco kazanıyordum çünkü kimse rahatsız etmiyordu oyunda haritalar boştu insanlar yeni keşfediyordu.

Bir günde ortalama 9 draco kazanıyordum ve bu 63 Dolara tekabül ediyordu günlerce böyle devam etti her gün işe gider gibi sabah erkenden kalkıp akşama kadar bilgisayarın başında duruyordum. Aradan 1 ay geçti oyuna Türkler ayak basmaya başladı.

Giderek Türk oyuncu sayısı artıyordu ve oyunun hileleri falan çıktı hileleri şöyle anlatayım hiç bilmeyene x kişisi oyunda bot hesap oluşturarak yaklaşık onlarca hesabı madenden madene ışınlatıp çok kolay maden çalabiliyordu.

Böylece oyunda orijinal oyuncular maden kazamamaya başladı haftalarca oyun böyle devam etti ve hileler Mir4 oyununun ekonomisini ciddi derecede düşürdü.

Mir4 en sonunda maden haritalarına girebilmek için başlıca görevler getirdi 40 levelde bicheon valley e girerken 45 levelde snake valley diye bir maden haritası açılıyordu ve sadece 45 level olmak yetmiyor, Mir4 oyununda mystery diye gizli görevleri yapmak gerekiyordu ve bu görevler yeni başlayan birine oldukça zordu.

Çünkü Mir4 görevlerini yapabilmek için Youtube'dan videolar falan izlemek gerekiyordu. Her neyse Mir4 görevlerini yaptım ve 45 levele ulaştım. Yaklaşık 2 3 günümü aldı ve snake valley e geçtim oyunun parası 8-7 dolarken bunların olduğu zamanda ortalama 4 dolar civarındaydı.

Yeni harita olan snake valley haritasına gittim ve bomboştu sadece orijinal insanlar vardı ve rahat maden kasabiliyorduk hiç hile yoktu aradan 2 hafta geçtikten sonra hileleri tekrar görmeye başladık bicheon valley haritası adeta 1 taşın başında 20 tane bot bekliyordu.

Fakat snake valley de ise çok nadir bot görüyordum pek sıkıntı çıkarmasalar da günler geçtikçe snake valley haritası da hilelerin istilasına uğradı ve oyunun parası günden güne düştü 4'ten 3'e düştü 3'ten 4'e çıktı.

Fakat bundan sonra hep düştü şuan oyunun parası 30 cent ve artık para kazanılmıyor desek yeridir. Çünkü oyun aşırı kalabalık ve hile dolu o kadar bu oyunla vakit geçirdikten sonra oyunu bırakmak yerine hesaplarımı kasmaya başladık.

Bir nevi eğlencesine oynadım karakterimi güçlendirdim clan savaşlarına katıldım oyun bağımlılık yapıyordu eğlenceliydi. Fakat oyunda sürekli bir rekabet vardı ve oyundaki rekabeti sağlamak için en az 8-9 saat vakit geçirmek gerekiyordu ve bilgisayarı kapatmamak lazımdı.

Çünkü uyurken slotlara bırakıp xp kasıyordum belki bir gün draco yükselir tekrar kazanç elde ederim diye oynadım. Fakat artık mental olarak fiziksel olarak yoruldum uyku düzenim beslenme düzenim bozuldu ve kendime vakit ayıramıyordum.

Mir4 oyun yapımcıları maalesef ki hilelere karşı çözüm bulamadı. Her gün daha da kalabalıklaşıyor ve bunlar gerçek oyuncu değil hepsi bot oyun oynanmaz hale geldi ve benimde Mir4 maceram burada sona eriyor.

Ama güzel kazançlar elde ettim, bunun için mir4 yapımcılarına teşekkür ederim normal bir işte çalışıp 1 yılda kazanacağım parayı bana 1 ayda kazandırmayı başardı. Keşke oyun hep böyle olsaydı fakat artık para kazanmak sadece rüyadan ibaret.

Mir4 oyunu kendisini bozmasaydı oyunu tavsiye ederdim. Fakat şu an akıl sağlınızın ve uyku düzeninizin bozulmaması için tavsiye etmiyorum.

Şu an bu oyunu oynamak sadece zaman kaybından başka bir şey değil. Bu yazıyı 12/1/2020 tarihinde tekrar güncelliyorum. Yeni bir token çıkarcaklar bu Mir4 oyunundan para kazanmak için tekrardan bir umut olabilir ama şartlar daha zorlaştı ve daha çok vakit geçirmeniz gerekecek.

Ayrıca Mir4'te hileler hala çoğalmaya devam ediyor büyük ihtimal hydra token çıktıktan sonra 1 hafta yüksek olur. Sonra o da erimeye başlar. Yani kısacası bu oyundan para kazanma gibi bir hayaliniz varsa oynamayınız.

Çünkü bu oyunda iyi yerlere gelebilmek için günde 8-9 saat oynayıp ara sıra para yatırmanız gerekir. Yani zaman kaybı. Eğlence için oynayacaksanız oynayın fakat pek eğlenceğinizi sanmıyorum, başka oyunlara yönelin derim, daha güzel oyunlarda var.

Bu oyunu meslek haline getiririm kafasında sakın düşünmeyin onun yerine kendinizi geliştirin yazılım, web tasarım, yabancı dil, metaverse gibi şeyleri araştırırsanız uzun vadede sizin hayatınızı kurtarabilecek meslekler olacaktır yazımın burda sonuna geliyorum buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim.

Gönderildi : 2 Mart 2022 14:03
Oyun.News
Logo