Bir kaç gün önce değerli bir arkadaşımız chat kısmındaki yazıların Call of Duty 4 uav açıldığında altta kaldığını söyledi ve bunu değiştirmeyi kimse bilmiyordu.
Ancak bu durumdan ben de bir hayli muzdarip olduğum için araştırmaya karar verdim 😀
Ama araştırmaya iyi ki google dan değil de konsoldan başlamışım 😀 konsola "chat" yazdığımda bazı komutlar gördüm.
sözün kısası chatin yerini değiştirmek mümkün.
cg_hudChatPosition değeri/komutu bunun için varmış. bu komutu konsola yazdığınız zaman yanında 2 ayrı değer göreceksiniz.
benim değerlerim 5 204 şeklindeydi.
Analitik düzlem(Matematik) bilenler için: 5 X eksenini 204 de Y eksenini gösteriyor demem yeterli olur sanırım 😀
Bilmeyenler için: ilk değer yani 5 değeri, chatin sola-sağa kaymasını sağlıyor. yani 5 yerine 105 yaparsanız sağa, 0 yaparsanız sola kayacaktır yazılar...
ikinci değerse chatin yukarı-aşağı kaymasını kontrol ediyor. o değeri artırırsanız orneğin 204 den 210 a çıkarırsanız aşağı, azaltırsanız da yukarı kayacaktır...
komut tam olarak cg_hudChatPosition 5 210 şeklinde örneklenebilir.
oyundaki ekran çözünürlüğünüz tabiki önemli bu değerlerin belirlenmesinde!!!! benimki 1024-768 durumunda şu an. yani ben 210 değerini 769 yaparsam yazılar aşağıdan kaybolup gidecektir 😀 o yüzden deneme yaparken küçük küçük değişiklikler yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız.
ayrıca hazır konuyu açmışken;
chattime komutundan da bahsetmek istiyorum. konsolu nasıl kapatırım dediğimde bu komutu söylediler hep ancak konsolun kapandığı falan yok 😀
adı üstünde chat üzerindeki yazıların gösterilme zamanını belirtiyor bu komut.
varsayılan olarak 12000 belirlenmiş. eğer bu süreyi uzatmak isterseniz o değeri 12000 den "daha büyük" bir değer yapabilirsiniz. benimki 15000 şu an. bu şekilde "bi daha yaz görmedim" demek zorunda kalmazsınız 😀
değeri 0(sıfır) yaparsanız yazılar gelmeden kaybolacaktır 😀 kapanmış gibi düşünülebilir.
okuduğunuz için teşekkürler 😀
|C-TR|CADI