Valla bişi anlamadık ya bundan dediğiniz harfiyen yaptık modemi resetledik bilgisayarı da resetledik. Windows güvenlik duvarına girdik Black Ops oyunu yok zaten engellesin. 3-4 gündür uğraşıyoruz admin bey sanırım yanlış yapmışız tekrar ya.
Valla millet sorunsuz şekilde giriyor oynuyor ben ve arkadaşım kaç günden beri uğraşıyoruz bir türlü olmuyor. Oyun eski anlıyoruz da yani portlar açılması lazım en alttaki arkadaşımın yaptıkları ya. Bunun başka bi çözümü yokmu admin bey
Verdiğiniz görselleri incelediğimde ZTE ZXHN H168A ve ZyXEL P-1308-t10D v3 modemlerinin Call of Duty: Modern Warfare 2 PC port ayarlarının düzgün yapılandırılmış olduğunu görüyorum.
Yaptığınız modem port ayarlarından sonra modemi ve sisteminizi yeniden başlattığınızı, Windows güvenlik duvarında Call of Duty: Modern Warfare 2 oyununun internet bağlantısınının engellenmediğini de kontrol etmişsiniz. Bu durumda benim de port ayarları bakımından bir çözüm önerim kalmadı maalesef.
Sisteminizle internete nasıl bağlanıyorsunuz, wi-fi ile mi kablo ile mi? Wi-fi bağlanıyorsanız her ikiniz de kablo ile bağlanıp deneyebilir misiniz?
Ayrıca oyunu açtığınızda aşağıdaki görselde de gösterdiğim NAT Type durumunuz ne olarak görünüyor?
Valla bişi anlamadık ya bundan dediğiniz harfiyen yaptık modemi resetledik bilgisayarı da resetledik. Windows güvenlik duvarına girdik Black Ops oyunu yok zaten engellesin. 3-4 gündür uğraşıyoruz admin bey sanırım yanlış yapmışız tekrar ya.
Valla millet sorunsuz şekilde giriyor oynuyor ben ve arkadaşım kaç günden beri uğraşıyoruz bir türlü olmuyor. Oyun eski anlıyoruz da yani portlar açılması lazım en alttaki arkadaşımın yaptıkları ya. Bunun başka bi çözümü yokmu admin bey
@administrator Merhaba, Nat type durumumuz open, internete wifi olarak bağlıyız artık umudu kestik ne yazık ki belki bir gün deneriz yine...
Ve şunu belirtmek istiyorum, modem arayüzüne oyunun portlarını yazdıktan ve modemi sıfırladıktan sonra İP numaralarım değişti bu yüzden de olmamış olabilir mi? sonradan tekrar modemi 2 kere resetleyip porttaki ip numarasına denk getirmeye çalıştım fakat gelmedi bir türlü
Çok ilgili olduğunuz için teşekkür ederiz, iyi forumlar saygılarımızla...
Kablolu olarak bağlandık sonuç yine aynı. Üstteki ekran fotoğrafına baktığımızda IWnet yazısını görüyoruz bizde böyle yazmıyor. Acaba nasıl öyle yapabiliriz?
Kablo ile de denedik yine olmadı, yukarıdaki ekran fotoğrafına İwnet yazıyor bizde öyle yazmıyor o yüzden olabilir mi sizce?
Kablolu olarak bağlandık sonuç yine aynı. Üstteki ekran fotoğrafına baktığımızda IWnet yazısını görüyoruz bizde böyle yazmıyor. Acaba nasıl öyle yapabiliriz?
Kablo ile de denedik yine olmadı, yukarıdaki ekran fotoğrafına İwnet yazıyor bizde öyle yazmıyor o yüzden olabilir mi sizce?
MW2 oyununu yükleme, portların açılması işleri biraz uzun sürdü, kusura bakmayın. MW2 multiplayer menüsündeki IWnet logosu Görsel-1'de görebileceğiniz gibi bende görünüyor, Special Ops menüsünde ise mevcut değil, sanırım default olarak yok. Eğer sizdeki MW2'nin multiplayer menüsündeki IWNet logosu görünmüyorsa dosyalarda bozukluk var demektir.
Oyunu kurduktan sonra Call of Duty Modern Warfare 2 Nat Type durumu Strict olarak görünüyordu bende de. Port açma işlemlerini hatasız yaptım ama hala Strict olarak gözükmeye (Görsel-2) devam etti modem ve sistem restartlarına rağmen.
Ardından bağlantıdaki Steam için Gerekli Bağlantı Noktaları (Portlar)'nı kontrol ettim, Steam İstemcisi'nin Oyun Trafiği için uzak bağlantı noktası UDP 27000-27100 port aralığını da istediğini fark edince Modern Warfare 2 portları arasında mevcut bulunan UDP: 27000-27030 port aralığını 27000-27100 olarak genişlettim modem port ayarlarından ama tekrar oyun içinden kontrol ettiğimde Call of Duty Modern Warfare 2 Nat Type durumu hala Strict olarak görünüyordu.
Ardından tekrar düşününce sistemdeki cache'li dns kayıtlarından kaynaklanıyor olabileceği aklıma gelmişti ki 3-5 sene önce de bu hususa başlığını hatırlayamadığım başka bir konuda değinmiştim. Ardından DNS temizliği için aşağıda belirttiğim ve Görsel-4'te detaylarını da verdiğim ipconfig /flushdns komutunu uyguladıktan sonra restart dahi yapmadan oyunu açıp baktığımda Call of Duty Modern Warfare 2 Nat Type: OPEN (Görsel-3) olarak görünüyordu.
Flush DNS Nasıl Yapılır?
Sisteminizin Başlat kısmına CMD ya da Komut İstemi yazınız ve uygulamayı açınız (Görsel-4), sırasıyla aşağıdaki komutları yazarak ENTER tuşuna basınız, işlem tamamdır.
ipconfig /flushdns ENTER
ipconfig /release ENTER
ipconfig /renew ENTER
exit
Daha önceki port açma anlatımlarında modem arayünüde portları eklediğimiz menüde bulunan Yerel Kullanıcı hanesine yanı Local/Yerel IP alanından bahsetmediğimi fark ettim. Çoğu modemde bu alan hazır/dolu olarak gelmekle beraber bazılarında boş olarak gelmekte.
Local/Yerel IP Numarası Nasıl Bulunur?
Sistemizce kullanılan Local/Yerel IP numarasını bulmak için yukarıdaki flushdns bahsinde de bahsettiğim gibi sisteminizin Başlat kısmına CMD ya da Komut istemi yazınız ve uygulamayı açınız (Görsel-3), ipconfig komutunu yazarak ENTER tuşuna basınız, 192 ile başlayan adres yerel IP adresinizdir.
Local/Yerel IP numaranızı Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ ve Paylaşım Merkezi'ne girip (Görsel-5) Ethernet > Ethernet Durumu > Ayrıntılar kısmına girerek de bulabilirsiniz.
Şu an için zamanım olmadığından Steam üzerinden deneyebilme imkanım yok maalesef. Şu aşamada tavsiyelerim şöyle;
Steam İstemcisi (UDP 27000-27100 uzak bağlantı noktası: Oyun Trafiği) port ayarları için yukarıda bahsettiğim port genişletme işini yapınız, çünkü arkadaşınızı MW2 Special Ops'a davet etmek (Invite a Friend) için Steam portları kullanıldığından faydası olabileceğini düşünüyorum.
Modeminizi resetledikten sonra IP numaranızın değişmesi normal, arkadaşınızla Call of Duty Modern Warfare 2 Special Ops oynamak için bağlantı sorunu teşkil etmeyecektir.
Modern Warfare 2 Nat type durumunuz open ise sorun yaşamamanız gerek.
Son çözüm olarak wi-fi yerine kablo varsa ya da bulduğunuzda internete kablolu bağlanmayı deneyiniz, belki birinizin bağlantısında aşırı internet bağlantı yükü vardır ve sağlıklı bağlantı kurulamıyordur.
Merhaba, Nat type durumumuz open, internete wifi olarak bağlıyız artık umudu kestik ne yazık ki belki bir gün deneriz yine...
Ve şunu belirtmek istiyorum, modem arayüzüne oyunun portlarını yazdıktan ve modemi sıfırladıktan sonra İP numaralarım değişti bu yüzden de olmamış olabilir mi? sonradan tekrar modemi 2 kere resetleyip porttaki ip numarasına denk getirmeye çalıştım fakat gelmedi bir türlü
Çok ilgili olduğunuz için teşekkür ederiz, iyi forumlar saygılarımızla...